Lütfiinciroglu.com Soru Cevap
09, Eylül, 2010, 01:13 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Bu forumdaki İş Hukuku ile ilgili sorular Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Lütfi İNCİROĞLU tarafından cevaplanmaktadır.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: işçi sağlığı  (Okunma Sayısı 125 defa)
izmitli
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 24, Mart, 2010, 12:33 »

1986 işe giriş ve 14 10 2009 fesih tarihi.2007 yılında geçirdiğim tüberkiloz hastaığından sonra amfizem rahatsızlığım başladı bu rahatsızlığım beni çalışamıyacak duruma getirmiştir.01.05.2009 tarihinde bağlı olduğum kuruma rahatsızlımı belirtim ve kıdem tazminatı alıp ayrılmak istediğimi bir dilekçe ile işyerine bildirdim.anacak 14.102009 yılında fesih kararı verdiler.kıdem tazmitatım kısmen ödenmiştir kurumum bana borcu olmadığını ifade etmektedirve geri kalan kıdem tazmınatı ücretini ödemektedir.ben şu ananfizem rahatsızlğım nedeniyle sıkıntı çekmekteyim.hareket özgürlüğüm ve konuşma kısıtlığı nefes darlığı gibi sorunlarım var benim bu rahatsızlığımı belirtir hastane raporuda işverende vardır.fakat hiç bir kolaylık göstermemektedirler.sağlığım çok bozuk durumda.kıdem tazminatının geri kalan kısmını nasıl alabailirim veya sağlık müfettişi veya il sağlık müdürlüklerin bu konuda yapabileceleri bir şey varmı cevaplarınız için şimien teşkkür ederim
kolay gelsin
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 02, Nisan, 2010, 16:32 »

Öncelikle işyerinizin kayıtlı bulunduğu Çalışma Bölge Müdürlüğüne bir dilekçe ile başvurarak ödenmeyen kıdem tazminatınızı isteyiniz. Bir sonuç alamaz iseniz o zaman iş mahkemesine doğrudan dava açarak faizi ile birlikte kıdem tazminatınızı talep ediniz.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!