Lütfiinciroglu.com Soru Cevap
09, Eylül, 2010, 01:24 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Lütfi İnciroğlu'na özel mesajınız var ise: Mesajlarım kısmında Yeni Mesaj yazarken "Kime" kısmına "lutfi" veya "Lütfi İnciroğlu" yazınız.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: 1 yıl 10 ay çalışmışlıkla ikinci yıl izin hakkı doğar mı ?  (Okunma Sayısı 204 defa)
airamasya
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 27, Ocak, 2010, 22:13 »

Merhabalar,

bir Otomotiv şirketinde 20.03.2008 yılında işe başladım. 14.01.2010 tarihinde ayrılıyorum. 1 senelik izin hakkımı kullanmıştım ancak şirketten ayrılırken geri kalan 10 aylık izin hakkımı alamayacağımı söylediler. Sebebini ise şanssızlık olarak belirttiler, tam dolu dolu 1 sene olması gerekiyormuş. Yani 5 senede aynı şirkette çalışmış olsanız işten ayrılırken fazladan 11 ay çalıştıysanız boşa gidiyor bu yapıda. Ben bu yapının doğru olduğuna inanmıyorum, lütfen yasal gerekçeleri ile birlikte beni aydınlatabilir misiniz ?
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 30, Ocak, 2010, 14:55 »

4857 sayılı İş Kanunu'nun 53. maddesine göre işçinin işe başladığı tarihten itibaren deneme süresi de içinde olmak üzere en az bir yıl çalışmış olan işçilere yıllık ücretli izin verilir denilmektedir.

İşçilere verilecek yıllık ücretli izin süresi,

a-) Bir yıldan beş yıl kadar (beş yıl dahil) ondört gün.............izin verilir.
airamasya
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 31, Ocak, 2010, 15:58 »

unu birçok yerde okudum zaten. Benim sormak istediğim soru daha özel bir soru buna cevap verebilir misiniz ?
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 01, Şubat, 2010, 09:41 »

Yasal gerekçesini sormuştunuz. Ama bilmek istediğiniz husus;1 yılı tamamlamazsanız izne hak kazanamazsınız.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!