Lütfiinciroglu.com Soru Cevap
05, Eylül, 2010, 21:36 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Bu forumdaki İş Hukuku ile ilgili sorular Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Lütfi İNCİROĞLU tarafından cevaplanmaktadır.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Askerlik dönüşünde yıllık izin hakkı  (Okunma Sayısı 47 defa)
Hakan ylmz
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 22, Temmuz, 2010, 08:12 »

Lütfi Bey merhaba,
Yaz aylarında izin sürelerinin hesabı fazlaca mesaimizi almakta.
Askerden dönen bir çalışanımız bulunmakta. Askere gitmeden önce 3 yıl 2 ay süre ile işyerimizde çalıştı ve kıdem tazminatını da alarak askere gitti, döndüğünde yeniden işyerimizde çalışmaya devam etti. Şu an eski kıdemini de dikkate alırsak 20 günlik izin hakkı olacak, şayet almazsak 14 gün olacak. Bu konuyu çeşitli kaynaklardan araştırdım fakat tam bir neticeye varamadım. Yargıtay 9. Huku Dairesinin 17.05.2004 tarihli ve 2004/12114 sayılı kararında bu sürelerin birleştirilerek hesaplanacağı açıktır denmekte. Ayrıca Genel Müdür yardımcısı olarak sizin de imzanızın bulunduğu Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği Bilgi Edinme Merkezine iletilmek üzere yazılmış bir yazının son paragrafında "Dolayısıyla, askerlik nedeniyle işten ayrılan ve daha sonra aynı işyerinde çalışmasını sürdüren işçilerin yıllık izin haklarının hesabında, aynı işverenin bir veya çeşitli işyerlerinde geçen tüm hizmet sürelerinin dikkate alınması gerekmektedir." denmektedir.
Bu konuda sizin yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim, iyi çalışmalar... 
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 20, Ağustos, 2010, 08:15 »

Askerlik nedeniyle işten ayrılan ve daha sonra aynı işyerinde çalışmasını sürdüren işçilerin yıllık izin haklarının hesabında, aynı işverenin bir veya çeşitli işyerlerinde geçen tüm hizmet sürelerinin dikkate alınması gerekir biçimindeki kanaatimiz devam etmektedir.
« Son Düzenleme: 20, Ağustos, 2010, 08:16 Gönderen: Lütfi İnciroğlu » Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!