Lütfiinciroglu.com Soru Cevap
23, Mayıs, 2012, 17:15 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Bu forumdaki İş Hukuku ile ilgili sorular Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Lütfi İNCİROĞLU tarafından cevaplanmaktadır.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: İstege Bağlı Prim Ödeme  (Okunma Sayısı 381 defa)
YILDIRIM
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 01, Mayıs, 2010, 17:25 »

25.12.1968 doğumlu 1.7.1987'de sigortaya başlayan bayanım. Emeklilik için 44 yaş ve 5 bin 225 gün gerekli idi. Son 10 yıla isteğe bağlı olarak devam etmekteyken ilgili kanunla Ekim 2008'den sonrası Bağ-Kur'lu sayılır kabul edildik. Sizlerin yönlendirmesiyle Ekim 2008'den sonra 3,5 yıldan fazla isteğe bağlıda kalmamak gerekiyordu. Benim için de 8 ay eksik kalıyordu bir işyerinde bu süreyi çalışan olarak tamamlayıp tekrar isteğe bağlıya başvurdum. İki aydır da devam ediyorum. Ekim 2008'den itibaren isteğe bağlı ödeyeceğim gün 1.200 yani 40 ay kalmış oldu, bunun da 330 gününü ödedim. Ancak, hizmet çizelgemi eski SSK'da göremiyorum. Yeni bir Bağ-Kur numarası verdiler, oradan takip ediyorum. Korkum şu: emeklilik şartım değişti mi? Bağ-Kur'lu mu oldum? Eski 5 bin 225 gün 44 yaş hakkım hâlâ var mı ?
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : 05, Mayıs, 2010, 08:28 »

Son dönemde 1260 günün altında isteğe bağlı pirim ödediğiniz anlaşılıyor. Bu sebeple emeklilik şartlarınızda bir değişiklik olmayacak. Ancak 1260 gün isteğe bağlılığı aşmadıkça 4-a lı olarak emekli olabilirsiniz. Ayrıca bağkur isteğe bağlı günlerinizi kimlik numaranızla görebilirsiniz.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!