Lütfiinciroglu.com Soru Cevap
23, Mayıs, 2012, 17:01 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Bu forumdaki İş Hukuku ile ilgili sorular Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Lütfi İNCİROĞLU tarafından cevaplanmaktadır.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: SSK ya gün bildirimi.  (Okunma Sayısı 2192 defa)
vizr34
Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 21, Mart, 2007, 11:58 »

Lütfi Bey,

Çevremde devamlı bir şekilde SSK ya bildirilen çalışma gnlerinde hata yapıldığına şahit olmaktayım.
Bu konuyu vuzuha kavuşturabilir misiniz?

Örneğin: 28, 30, 31 çeken aylarda SSK ya yapılan bildirimler neye göre değişmektedir? SSK çalışma gününü 30 olarak kabul ettiği üzerinden hareket ile kullanılan izinleri bu zamandan düşmek gerekmiyor mu? Bu 30 günlük süreden hangi izinler düşülmektedir?

İlginiz için çok teşekkür ederiz.
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : 22, Mart, 2007, 17:03 »

Yılın 12 ayında (Şubat dahil) tam gün çalışan sigortalının sigorta primi 30 gün üzerinden yatırılmalıdır.

İzin konusunu anlayamadım.
mehmet_55
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 12, Temmuz, 2008, 23:25 »

14.7.1982 emekli sandığı üyesi oldumdışada olan bir olaydan 6 ay ceza aldım daha sora rahatsızlığım belirdi tanıdık işverenin yanında sigortalı olarak amalıyat oldum daha sonra 460 gun sıgortam var nereden emeklı olabılırım
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #3 : 07, Kasım, 2008, 14:09 »

Çalışılmadığı halde sigortalılıktan yararlanmak için sigortalı gibi gösterildiğinin tesbiti halinde sigortalılık iptal edilir ve harcamalar geri istenir. Son 7 senede  en çok hangi sigorta kolunda sigortası mevcut ise  o sigortalılıktan gelir bağlanır.( diğer gelir bağlama şartlarının oluşması halinde). 5510 sayılı yeni yasa ile son yedi yıla değil bütün sigortalılık dönemine bakılacaktır.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!