Lütfiinciroglu.com Soru Cevap
07, Şubat, 2012, 18:24 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Lütfi İnciroğlu'na özel mesajınız var ise: Mesajlarım kısmında Yeni Mesaj yazarken "Kime" kısmına "lutfi" veya "Lütfi İnciroğlu" yazınız.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: maaşımın zamanında ödenmemesi  (Okunma Sayısı 342 defa)
serkan
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 20, Mart, 2010, 23:51 »

merhaba lütfi bey  ben çalıştığım fabrikada yaklaşık 3ay 20 gündür  maaşımı alamıyorum  ve günde 10 saat  mesaisiz çalışıyoruz ne yapabilirim yardımcı olun
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : 22, Mart, 2010, 17:45 »

Ücreti ödeme gününden itibaren yirmi gün içinde mücbir bir neden dışında ödenmeyen işçi, iş görme borcunu yerine getirmekten kaçınabilir. (İş K. md.34/1) Görüldüğü gibi, “yirmi günlük” bir süre ile sınırlandırılan “ücretin ödenmemesi hali” mücbir (zorunlu) nedenler dışında işçilere iş görme borcunu yerine getirmekten kaçınma hakkı tanımaktadır. Burada mücbir sebepten anlaşılması gereken ne olmalıdır? Mücbir (zorunlu) sebepler; deprem, su baskını, yangın, toprak kayması, kasırga, savaş durumu, hatta genel grev gibi önceden tahmini ve önlenmesi mümkün olmayan, çoğunlukla doğal afet türü olaylardır.

Öncelikle işyerinizin kayıtlı bulunduğu  Çalışma Bölge Müdürlüğüne başvurarak idari inceleme isteyebilirsiniz. Sizi tatmin edici sonuç alamazsanız o zaman iş mahkemesine dava açabilirsiniz.

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!