Lütfiinciroglu.com Soru Cevap
07, Şubat, 2012, 18:43 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Lütfi İnciroğlu'na özel mesajınız var ise: Mesajlarım kısmında Yeni Mesaj yazarken "Kime" kısmına "lutfi" veya "Lütfi İnciroğlu" yazınız.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: MAAŞA FAZLA MESAİ ZAMMI  (Okunma Sayısı 226 defa)
spank
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 03, Mart, 2010, 09:54 »

SAYIN LÜTFİ BEY BEN 1600 TL MAAŞ ALIYORDUM. BANA ZAM YAPILDI 400 TL ,ANCAK BU 400 TL MESAİ OLARAK GEÇİYO PUSULALARDA MESAİ YAPMADIĞIMIZ HALDE 24 SAAT 28 SAAT MESAİ YAZIYO PUSULALARDA VE ZORLA İMZALAMAK ZORUNDA KALIYORUZ HER ŞİRKET BUNU YAPIYOR DENİYOR. NE YAPMAM LAZIM LÜTFEN BANA YARDIMCI OLUN...
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : 04, Mart, 2010, 17:16 »

Fazla çalışma yapıldığının ispat yükümlülüğü işverene aittir. Ücret hesap pusulasında işçinin imzasının bulunması fazla çalışma yaptığının ispatı sayılsa da bunun aksini ispat zorunluluğu da işçiye aittir. O halde işçi öncelikle işe giriş-çıkış saatlerinden, tanık beyanlarından bunu ispat edebilir. İdari olarak yapılacak işlem işyerininiz kayıtlı bulunduğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı-Bölge Müdürlüğüne başvurarak iş müfettişi marifetiyle inceleme yaptırabilir.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!