Lütfiinciroglu.com Soru Cevap
07, Şubat, 2012, 18:26 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Bu forumdaki İş Hukuku ile ilgili sorular Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Lütfi İNCİROĞLU tarafından cevaplanmaktadır.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: KAYIT DIŞI MAAŞ  (Okunma Sayısı 281 defa)
blacktrey
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 02, Mart, 2010, 10:38 »

Sayın Lütfi İnciroğlu, özel bir şirkette çalışmaktayım 2.000 TL. maaş almaktayım ve bu düzenli olarak bankaya yatmakta ancak banka kayıtlarında Maaş+Mesai+Asg Geç İnd olarak gözükmekte şirketimizde mesai vardır ama ben büro elemanı olduğum için mesai yok beni ilgilendirmiyor ama tabi yinede bu şekilde kayıt altına alınıyor ya şirket bana 1700 tl maas yazıpta üstünü mesai yazıyorsa, hadi asgari geçim indirimini biliyorum 60 tl civarı bunu düşelim ama yarın işden çıkma gibi bi durum olduğunda bu ortaya çıkarsa ne olacak öncelikle maaşım ne kadar nasıl öğrenebilirim yada bunu öğrenmenin bir yolu varmı  ne yapmalıyım...şimdiden teşekkür ederim...
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : 02, Mart, 2010, 11:32 »

Fazla çalışma yaptığınız işveren tarfından ispatlanmak zorunda. Başka bir deyişle örneğin günlük 2 saat fazla çaılıştığınızı giriş-çıkış devam izlenimleri ile ispat edilebileceği gibi tanık beyanları ile de ispatlanabilir. Ayrıca iş mahkemesi emsal çalışanın ücretinden yola çıkarak gerçek ücreti tespit edebilir.  İş Kanununun 37 inci maddesine göre işveren;işyerinde veya bankaya yaptığı ödemelerde işçiye ücret hesabını gösterir imzalı veya işyerinin özel işaretini taşıyan bir pusula vermek zorundadır.

Bu pusulada ödemenin günü ve ilişkin olduğu dönem ile fazla çalışma, hafta tatili, bayram ve genel tatil ücretleri gibi asıl ücrete yapılan her çeşit eklemeler tutarının ve vergi, sigorta primi, avans mahsubu, nafaka ve icra gibi her çeşit kesintilerin ayrı ayrı gösterilmesi gerekir.

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!