Lütfiinciroglu.com Soru Cevap
23, Mayıs, 2012, 01:53 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Lütfi İnciroğlu'na özel mesajınız var ise: Mesajlarım kısmında Yeni Mesaj yazarken "Kime" kısmına "lutfi" veya "Lütfi İnciroğlu" yazınız.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: ÜCRETİN ZAMANINDA ÖDENMEMESİ  (Okunma Sayısı 12225 defa)
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #15 : 30, Ocak, 2010, 14:58 »

İş sözleşmenizi sona erdirdiğinizi işverene tebliğ etmeniz için noter kanalı kullanılabileceği gibi işyeri kayıtlarından geçirerek de yapabilirsiniz. Ayrıca hizmet sürenize göre ihbar önelinde bulunmak ve bu süre içerisinde iş ediminizi sunmaya devam etmelisiniz.
yasminender
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #16 : 22, Ekim, 2010, 23:32 »

Selam
Bu konuda sormak istedğim birkaç soru var. Mevcut durum şu anda 2 maaş alınamadı. Ödeme günümüz ayın 10'u bu durumda çok uzun süredir devam ediyor. İşveren çeşitli vaatlerle sürec devamlı uzatıyor. İçerde alınamayan ikramiyelerimizde mevcut.
Sorularım konusunda yardımcı olursanız sevinrim. Saygılarımla
Ücret Ödenmemesi Halinde İşçinin Haklı Fesih Hakkı başlıklı yazınızı okudum. Birkaç sorum vardı. Yardımcı olursanız sevinirim.
1- İşveren ihbar çekildekten hemen sonra ödemediği ücretler işçinin banka hesabına yatırısa durum ne olur? (Notere vernce şveren aranıp ihtar bildrliyor)
2- Konunun bu maddesin geçerliliği ödeme yapıldığında sonlanırmı ? (son 8 aydır düzenli ödemeyip son ay düzeltirse işçi bu hakını kaybedermi
3- Ödemelern düzensizleşmesi halinde bir yılı geçmesi durumunda işçi bu hakını kaybeder mi?
4- İşveren ihtar çeken kişilerle anlaşıyor ve alacakları 1 yıla parçalara bölerek yayıyor. Bu durumda alıncak çek veya senete neye dikkat etmek gerekir. Mahkemelerin bir yıldan uzun sürmesi sebep gösterilerek çalışanlar bu yönde yönlendiriliyor. Verilen çek yada senetler ödenmezse işçi alacağı olmakatn kanunen çıkar mı?
5-İşveren ihtardan sonra başka maddeler kulanarak işçi hakında fesih yapabilir mi?
6- İkramiyelerin ödenmemesi haklı feshe girer mi?
Teşekürler
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #17 : 25, Ekim, 2010, 11:16 »

İspat külfeti açaısından iş sözleşmesinin feshinin yazılı ve noter vasıtasıyla yapılması yerinde olur. Çalışma sürenizi dikkate alarak ihbar öneli içerisinde iş ediminizi sunma yükümlülüğünüze devam etmek zorundasınız.
berbar
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #18 : 27, Ocak, 2011, 13:34 »

Lütfi bey size bir sorum olacak,

Bir yılı aşkın süredir çalıştığım yerden uzun zamandır maaşımı tam ve zamanında alamıyorum ve içerde birikmiş yaklaşık 2 maaşım var.
Başka bir iş teklifi aldım ve bir kaç gün içerisinde işe başlamamı istiyorlar. Ben çalıştığım bu iş yerinden istifa edip hemen ve sorunsuzca ayrılabilirmiyim. Eğer ayrılırsam bana ne gibi yükümlülükleri olabilir.

Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #19 : 27, Ocak, 2011, 14:44 »

Çalıştığınız işyerine noter vasıtası ile bir ihbarname göndererek  4857 sayılı İş Kanununun 32 inci maddesinde yazılı olan sürede ücretininiz ödenememesi dolayısıyla kıdem tazminatınızı ve ödenmeyen aylık ücretlerinizi talep ederek iş sözleşmenizi sonlandırabilirsiniz.
berbar
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #20 : 27, Ocak, 2011, 15:23 »

Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim.

Çalıştığım şirket ile kötü ayrılmak istemiyorum. Bu sebeple noterden ihbarname çektirmezsem benim alehime bir durum oluşurmu? O gün veya birkaç gün sonra ayrılmak şartı ile bir dilekce ile istifamı versem yeterli olurmu?

Maaşlarımız banka hesaplarına yatırılıyor ben daha sonra bir mahkeme olması durumunda hesabıma yatırılan ücretleri göstererek kendimi savunabilirmiyim.

Birde bir yılı doldurduğum için yıllık izin ücretimi çalıştığım şirketten talep etme hakkım varmı?

teşekkürler...
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #21 : 27, Ocak, 2011, 17:04 »

Noter kanalı ile ihtarname gerekli bir işlemdir. İşverene ücretlerinizin ödenmesini aksi halde iş sözleşmenizin bu nedenle sonlandıracağınızı söylemeniz gerekiyor. Banka hesaplarından ücretinizi yatmadığını ispat edebilirsiniz. Ayrıca kullanmadığınız yıllık izin ücretinizi de talep edebilirsiniz.
avsse
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #22 : 23, Şubat, 2011, 19:57 »

Merhaba Lütfi bey. Benim sorum; 34. maddede öngörüldüğü şekilde iş görme borcunu yerine getirmeme hakkını kullanan işçi, çalışmadığı bu günler için ücret talep edebilir mi? İlginize şimdiden teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #23 : 28, Şubat, 2011, 10:37 »

Kanun taslağında  ücret öngörülmüş idi. Ancak sonradan çıkarıldı. Dolayısıyla iş edimini sunmaktan kaçınan işçiye bu süre zarfında ücret ödenemez.
Hasan Aktuna
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #24 : 14, Mart, 2011, 13:06 »

İş yerinde ücretlerimiz zamanında ödenmemekte. Bu zaman aşımı 20 günü geçmekte.

İşe girişimizde tarafıma bir iş sözleşmesi imzalatılmadı. Dolayısıyla maaşları ödeme gününün ayın kaçından kaçına olduğu konusunda yazılı bir metin bulunmammakta. Bu durumda maaşların ödeme gününü ayın 1. günü olarak baz alınabilir mi?

2. bir konu patronumuz maaşımın bir miktarını tarafıma bir makbuz imzalatmadan elden vermekteydi. 6 aydır şirketin zor durumda olduğunu bahane ederek bu parayıda ödemiyor. Elden vermiş olduğu parayı tahsil etmem mümkünmü?
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #25 : 27, Mayıs, 2011, 11:23 »

İş sözleşmesi fesih bildirimini elden yapabileceğiniz gibi noter kanalı ile de yapabilirsiniz. İspat açısından noter kanalını tercih ediniz. İhbar öneli içerisinde işçi iş edimini sunmaya devam edecek ama günde 2 saat iş arama iznini de kullanacaktır.Bu süre zarfında ücretini almaya devam edecektir.
umitf
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #26 : 02, Ağustos, 2011, 12:47 »

Merhaba ,

Şu an çalıştığım işyeri ssk primimi askgari ücretten yatırıyor.Aynı şekilde banka hesabımıza askeri ücreti havbale edip geri kalan 1000 lirayı elden veriyor.
Kredi vs için bodro istediğimizde aasgari ücret üzerinden gösteriliyor.Maaşlarımız çok geç kalıyıor en az yarım ay en çok 4 5 ay.

Şu durumda nasıl bir yol izlemeliyim?
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #27 : 06, Ağustos, 2011, 08:52 »

Eksik yatan sigorta primleriniz için işyerinizin kayıtlı olduğu Sosyal Güvenlik Kurumuna geç yatan ücretleriniz için ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bölge Müdürlüğüne yazılı olarak başvurunuz. İsimlerinizin saklı kalmasını özellikle dilekçenizde belirtiniz. İşyerinizde bu konularla ilgili genel bir teftiş yapılmasını talep ediniz.
HAKANY
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #28 : 21, Ocak, 2012, 22:26 »

merhaba lütfi bey 4,5 yıldır çalıştığım iş yerinde maaşlar ayın 5 ila 23 ü arasında her ay farklılık gösteriyor, geçen ay ayın 8 inde aldığım maaşı bu ayın 21 i olmasına rağmen alamadım. ayrıca içeride 3 yıllık iznim duruyor. bu iş yerinden ayrımak istiyorum kıdem tazminatı ve yıllık izin ücretlerimi alarak iş akdini fesh etmem mükünmüdür, nasıl bir yol izlemeliyim

saygılarımla...
                                                                                                                        hakan YAVAŞ
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #29 : 23, Ocak, 2012, 11:34 »

Ücretininizin kanun hükümleri ve sözleşme şartalarına uygun olarak ödenmemesi halinde İş Kanununun 24/ıı-e bendi uyarınca derhal fesih yetkisi vardır. Böyle bir durumda işçinin ihbar önelinde bulunması gerekmez.
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!