Lütfiinciroglu.com Soru Cevap
08, Şubat, 2012, 13:08 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Lütfi İnciroğlu'na özel mesajınız var ise: Mesajlarım kısmında Yeni Mesaj yazarken "Kime" kısmına "lutfi" veya "Lütfi İnciroğlu" yazınız.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: maaş sorunu beni artık bıktırdı  (Okunma Sayısı 252 defa)
cebeci1985
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 09, Haziran, 2011, 11:26 »

merhaba
yaklaşık 4 yıldır 2007 yılının 7.ayından beri bir muhasebe bürosunda yardımcı muhasebe elemanı olarak görev yapıyorum ama bürodaki her türlü iş resmen bana ait zaten 2 kişi çalışıyoruz yemek ve yol parası yok iş evime yakın diye devam ediyordum ama artık çok bunaldım çünkü her sabah çok detaylı bir temizlik öğlenleri yemek yapıyorum bunlar en az olan iş ama iş maşa geldiğinde toplamda çok az olan 850 tllik maaşı her ayın beşinde almam gerekirken bana parça parça ancak birdahaki ayda ödüyorlar aldığım paradanda bişey anlamıyorum çalışmaktanda ama her işi yapıyorum zaten maaş az birde böyle ödeme yapıyorlar mesela şuanda daha 4.ayın maaşından 100 tl param içeride ne yapmalıyım bilmiyorum sizce nasıl davranmalıyım ....
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : 10, Haziran, 2011, 15:10 »

Hemen belirtmeliyim ki, işçi ücretinin zamanında ve tam olarak ödemesi esastır. Bununla birlikte mücbir neden dışında 20 gün içinde ödenmeyen ücretler dolayısıyla işçinin işten kaçınma hakkı da var. Ayrıca iş sözleşmesini tek taraflı feshederek kıdem tazminatı talebinde de bulunabilirsiniz.
cebeci1985
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 10, Haziran, 2011, 16:45 »

öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim birde şöyle bir durum var ki;sözleşme yok arada yani bunu nasıl ispat edebilirim maaş asgariücret üzerinden alıyorum elden tabi bu durum nasıl olacak
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #3 : 13, Haziran, 2011, 08:18 »

Tanık beyanları ile ispat etmeniz mümkün olduğu gibi emsal ücret tespit edilmesini de talep edebilirsiniz.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!