Lütfiinciroglu.com Soru Cevap
23, Mayıs, 2012, 01:49 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Lütfi İnciroğlu'na özel mesajınız var ise: Mesajlarım kısmında Yeni Mesaj yazarken "Kime" kısmına "lutfi" veya "Lütfi İnciroğlu" yazınız.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: İhbar önelimi iznime sayılmak isteniyor-Yardım  (Okunma Sayısı 353 defa)
Umut ÖZTÜRK
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 03, Şubat, 2010, 09:54 »

Hayırlı Günler
10.12.2008 tarihinde işe başladım 10.12.2009 tarihinde izin hakkım doğdu
hakettiğim yıllık iznimi henüz kullanmadım
işveren işimi 02.02.2010 tarihinde verdiği bildirim ile 4 hafta sonra fesh edeceğini bildirdi
buraya kadar sorun yoktur
fakat işveren kullanmadığım yıllık iznimi zorla ihbar süresi içinde kullandırmak istiyor
çünkü hem ihbar süresini hemde yıllık iznimi ödemek istemiyorlarmış
ben bunu kabul etmek istemiyorum ama zorluyorlar
Saygıdeğer hocam böyle bir zorunluluk var mıdır ihbar süresi içinde yıllık iznimi sayıp işten çıkarabilirler mi
Acil cevabınızı bekliyorum
Mümkünse bununla ilgili bir mahkeme kararı vs.varsa çok iyi olur ki işverene göstermek için
Saygılar İyi çalışmalar
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : 03, Şubat, 2010, 17:40 »

İşverenler; işçilerin yıllık ücretli izinlerini izne hak kazandığı yıl içinde kullandırmaları gerekir. İzne 10 Aralık 2009 tarihinde hak kazandığınıza göre  izne yeni hak kazanmışsınız denilebilir. Yıllık ücretli izinler ile ihbar önelleri içiçe giremez. Başka bir anlatımla siz ihbar önel süresini kullanırken izin kullanamazsınız.Çünkü ihbar önel süresi içinde aynı zamanda sizin günde 2 saat iş arama izin hakkınız vardır. Dolayısıyla işveren yıllık izninizi fesih bildiriminden önce kullandırması gerekir idi. Sonuç olarak ihbar önel sürenizin sonunda iş sözleşmeniz fiilen son bulacağı için izni kullanamazsınız ve izinin karşığı olan ücretin tarafınıza ödenmesi gerekir.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!