Lütfiinciroglu.com Soru Cevap
23, Mayıs, 2012, 01:48 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Bu forumdaki İş Hukuku ile ilgili sorular Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Lütfi İNCİROĞLU tarafından cevaplanmaktadır.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: kıdem tazminatının noksan tahsil edilmesi  (Okunma Sayısı 302 defa)
dadas74
Konu Uzmanı
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 27, Ocak, 2010, 14:20 »

şirketime karşı ödenmeyen mesailerim için dava açtım ve çıkışım verildi.maaşlarımız asgari ücretden yatırılıyordu.ancak aldığımız gerçek maaş bordrolarınıda bazı ayların fotokopi ile alıyorduk. çıkışım verildiği tarihte de şirketin kullanmadığım izinler için izne çıkarttı beni bu tarihte ödediği ücretin de fotokopisi de  mevcutdu mesai davamızdada şahitlerimizin ifadeleri aldığımız gerçek maaşı doğruluyordu. bilirkişi de mesailerimizi hesaplarken bize ödenen gerçek maaş üzerinden hesaplama yaptı.buraya kadar normal : işe iade kararına rağmen işyerim tazmiantlarımızı ödeyerek bizleri çalıştırmadı.avukatım ile yaptığı protokolle bizlerin kıdem ihbar ve diğer tazminatlarımızı ödeyerek çıkışımızı verdi. burda yapılan protokolde çıkışım2005 in şubat ayı olmasına rağmen avukatım tazminatlarımızı hesaplarken 2003 yılının maaşına göre hesaplama yapmış ve servis yemek ücretlerinide bu tazminatlarımıza eklememiş sonuçta almam gereken tazminatdan 5500 ytl noksan almıştır.burada zarara uğradığım miktarı nasıl alabilirim. burdaki zararımı daha sonra başka avukata hesaplattırarak öğrendiğim için bu tarihe kadar bilmiyordum ,burada hatalı olan avukatım mı yoksa şirket midir (şu anda şirketin ödeyemediği krediler yüzünden bankalar tarafından hacizli iflas masasında) 
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : 30, Ocak, 2010, 14:40 »

Dava açıldıktan sonra sebebinde ve delillerde ve sair hususlarda usule ilişkin olmak üzere yapılmış olan yanlışlıkları bir defaya mahsus olmak üzere düzeltmek ve eksiklikleri de tamamlamak veya fazlaya dair haklar için ıslah yoluna gidilebilir. Ancak hak ihtirazi kayıt olmazsa yenilik doğuran bir durum meydana getirir ve fazlaya ilişkin hakkın düşmesi sonucunu doğurur. Her halükarda ek dava açıarak eksik hesaplanan alacaklarınız için talepte bulunulabilirsiniz.
« Son Düzenleme: 30, Ocak, 2010, 14:46 Gönderen: Lütfi İnciroğlu » Kayıtlı
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!