Lütfiinciroglu.com Soru Cevap
23, Mayıs, 2012, 01:34 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Lütfi İnciroğlu'na özel mesajınız var ise: Mesajlarım kısmında Yeni Mesaj yazarken "Kime" kısmına "lutfi" veya "Lütfi İnciroğlu" yazınız.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: kıdem ihbar ve işe iade tazminatları  (Okunma Sayısı 370 defa)
dadas74
Konu Uzmanı
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 16, Kasım, 2009, 14:34 »

mrblar lütfi bey bir yakınım haksız yere işten çıkartıldı yani fazla mesailerini alamıyordu bunun için dava açtı ve dava devam ederken işten çıkartıldı.işe iade davası açtı ve kazandı maaşı asgari ücretden yatıyordu bu kişi şirketin düzenlediği gerçek maaş bordrosu ve şahitlerle maaşını kanıtladı bilirkişide mesailerini asgari ücret değil aldığı gerçek maaşına göre hesapladı şimdi burada eğer işveren işe iadeyi kabul etmezse mahkemenin hükmettiği 4 aylık boşta geçen sürenin maaşı işe iade tazminatı ve kıdem ihbarını hesaplarken hangi maaşa göre hesaplama yapılacak ve bu konuda kıdem ihbar için tekrardan dava açmasına gerek olacakmı ( yani şirket kıdem ihbarını ve diğer tazminatlarını veriyorum derse ) hesaplamanın nasıl yapılacağını bizim anlayacağımız şekilde açıklarmısınız.teşekkürlerimi borç biliyorum hoşçakalın sağlıklı kalın
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : 20, Kasım, 2009, 09:24 »

Gerçek ücretin tespitini mahkeme yapmış ise tüm haklar gerçek ücret üzerinden ödenir. İşe iade davası bir tespit davasıdır. İhbar ve kıdem tazminatı alacaklarınızı ileri sürdüğünüz dava ile birlikte açılamaz. Ayrıca açılması gerekir.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!