Lütfiinciroglu.com Soru Cevap
06, Şubat, 2012, 05:22 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Lütfi İnciroğlu'na özel mesajınız var ise: Mesajlarım kısmında Yeni Mesaj yazarken "Kime" kısmına "lutfi" veya "Lütfi İnciroğlu" yazınız.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Fazla ve Yersiz Ödenen primlerde iade örnekleri  (Okunma Sayısı 1761 defa)
Umut ÖZTÜRK
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 30, Eylül, 2009, 15:14 »

Saygılarımı sunarak fazla ve yersiz ödenen primlerin iadesi ile ilgili bazı örnekler aktarıyorum bu 4 adet örnekteki durumlar için bilgilerimi yorumlayabilirmisiniz

1-) Bağkurlu olarak yıllardır market işleten kişi (1995-2009)
Bağkurlu olarak çalıştığı 2000-2003 yılları arasında bir işyerinde ayrıca çalışmıştır ve bağkurlu olduğunu söylemediği için 3 yıl boyunca ssk primide ayrıca yatmıştır
Şimdi başvuruda bulunsa 2000-2003 yıllarında gerek yokken fazladan ödenmiş olan ssk primlerini geri alabilir mi?
Geri alabilirse sadece ssk işçi payını mı yoksa hem işveren hem de işçi payınıda alabilimi?

2-) Tam tersi durumda da yani 4/a lı çalışırken bir işyerine ortak olupta bağkurlu olan kişi yani hem ssk hemde bağkura prim ödeyen kişide fazladan ödenmiş olan bağkur primlerini iade talep edip alabilir lermi?

3-) Bağkurlu olarak sigortalılığı devam eden 4/b li ayrıca bir firmada işçi olarak çalıştığı için ssk primleri yatırılırsa bu kişi sgk dan adına ödenen ssk primlerinin bağkur primlerine sayılmasını talep edebilir mi (Yani bağkur ve ssk sı devam eden kişi sonradan olduğu ssk ya ait ödenen primlerini bağkur primleri için sayılmasını talep etme hakkı varmıdır)

4-) İşçi 2 işyerinde çalışıyor
1.işyerinden brüt 3890 tl 2.işyerinden ise brüt 3800 tl aylık ücret alınıyor ve toplamda ssk ya adına 7690 tl üzerinden prim yatmış oluyor bu tutar ssk tavanından yüksek bu sebeple işçi talep etmesi halinde ssk tavanın üstünde yatan primlerini geri iade talep edebilir mi eğer talep ederse sadece işçi primi kısmını mı talep edebilir ?
Benim aklıma gelen fazla ver yersiz primlerin iadesi ile ilgili durumlar bunlar ayrıca farklı bir durumda varsa belirtirseniz çok memnun kalırım

Cevabınız için şimdiden teşekkürler
Umut ÖZTÜRK
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 30, Ekim, 2009, 21:28 »

hayırlı günler
saygıdeğer hocam cevap alamadım soruma
tekrar saygılarımı sunarım
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #2 : 28, Nisan, 2010, 09:19 »

Bu konuda çok kısa bir süre içerisinde yeni bir düzenleme yapılacak. Çalışma bitme aşamasındadır.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!