Lütfiinciroglu.com Soru Cevap
23, Mayıs, 2012, 01:11 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Bu forumdaki İş Hukuku ile ilgili sorular Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Lütfi İNCİROĞLU tarafından cevaplanmaktadır.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: kıdem tazminatı dilekçesi  (Okunma Sayısı 2499 defa)
ZZZ.ÇÇÇÇ
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 29, Eylül, 2009, 04:34 »

slmlar..
09.01.2007 tarihinden beri aynı işyerinde çalışmaktayım.şartların ağır olması sebebiyle evlendikten snra işten ayrılmayı düşünüyorum.fakat kıdem tazminatınıda talep ettiğimi belirten dilekçeyi nasıl yazabilirim bilemedim.yoksa evlilik sebebiyle diye belirttiğimde işveren zaten bu tazminatı ödemek zorundamı kalıyor..
-ikinci olarakta sormakta istediğim biz 2009 yılı itibariyle maaşlarımızı banka aracılığıyla almaya başladık.fakat hala mesai ücretlerimiz elden ödeniyor.bu yasal olarak doğrumudur..
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : 30, Ekim, 2009, 16:37 »

1475 sayılı eski İş Yasasının 14. maddesinde, ”işçinin evlendiği tarihten itibaren 1 yılı içinde” iş sözleşmesini feshederek kıdem tazminatı talebinde bulunabilir. Bu bakımdan, evlilik nedeniyle iş sözleşmesini fesheden kadın işçi fesih nedenini açıkça işverene bildirmek zorundadır. İşverenliğe hitaben yazılacak bir dilekçede evlilik üzerine iş sözleşmesinin tek taraflı bozulduğu yazılabilir. Dilekçe ekine evlilik cüzdanınızın fotokopisini iliştirmeniz yeterlidir.

Sonuç olarak; kadın işçinin, evlilik nedeniyle iş sözleşmesini feshetmesi halinde kıdem tazminatına hak kazanabilecektir. Diğer yandan, sebebi evlilik dahi olsa kadın işçinin, bildirimde bulunmadan işyerini terk etmesi halinde kıdem  tazminatı alması mümkün değildir.

10 ve daha fazla işçi çalıştıran işyerlerinin ücret ve benzeri bütün ödemeleri banka aracılığı ile yapması zorunludur. Aksi halde işyerine idari para cezası uygulanır.
« Son Düzenleme: 30, Ekim, 2009, 16:40 Gönderen: Lütfi İnciroğlu » Kayıtlı
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!