Lütfiinciroglu.com Soru Cevap
23, Mayıs, 2012, 01:03 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Bu forumdaki İş Hukuku ile ilgili sorular Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Lütfi İNCİROĞLU tarafından cevaplanmaktadır.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: tek taraflı iş akdi fesi  (Okunma Sayısı 285 defa)
asya
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 29, Ağustos, 2009, 16:26 »

sayın incirlioğlu 9 yıldır sendikalı bir firmada çalışmaktayım yaklaşık bir yıldır ikramiye erzak yardımı senelik yıpranma ücreti kömür yardımı biriken yıllık ücretli izin haklarımı alamıyorum işverenimle bu konular hakkında konuşuldu bize bu durumdan sıkılan varsa gelsin çıkışını vereyim dedi bende çıkışımı istedim ama bana istifa et dedi bütün haklarımdan feragat etmemi istedi ben kıdem tazminatımı alıp işyerinden nasıl ayrılabilirim şididen teşekkür ederim
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : 02, Eylül, 2009, 08:24 »

Sendikalı ve toplu iş sözleşmeli bir işyerinde çalıştığınıza göre ve toplu iş sözleşmesinde kararlaştırılmış hakların ödenmemesi öncelikle sendikanızca eda davası açmayı gerektirir. Ayrıca işçinin ücreti Kanun hükümleri veya sözleşme şartlarına uygun olarak hesap edilmez veya ödenmezse İş Kanununun 24 üncü maddesinin II/e uyarınca iş sözleşmesi tek taraflı feshedilerek kıdem tazminatı talebinde bulunulabilir.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!