Lütfiinciroglu.com Soru Cevap
23, Mayıs, 2012, 00:50 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Bu forumdaki İş Hukuku ile ilgili sorular Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Lütfi İNCİROĞLU tarafından cevaplanmaktadır.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Aynı işyerinde iki dönem çalışma  (Okunma Sayısı 124 defa)
SAHMERAN
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 06, Ocak, 2012, 14:12 »

Aynı işyerinde ,

01.09.2003 / 30.08.2004 tarihleri arasında ve
17.06.2005 / 31.12.2011 tarihleri arasında çalıştım.

İlk dönemki çalışmamdan herhangi bir tazminat almadım. İlk dönemin çıkış nedeni diğer nedenler gösterilmiş. İstifa değil , sözleşme bitimi değil. Şimdi tazminatım hesaplanırken bu iki dönemin bir mi hesaplanması gerekir..? Acil cevabınızı bekliyorum , iyi çalışmalar.
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : 09, Ocak, 2012, 10:05 »

30.08.2004 tarihinde kıdem tazminatına hak kazanacak şekilde iş sözleşmenizin feshi gerçekleşmişse, kıdem tazminatını talep etmek için 10 yıllık zaman aşımı süresi vardır. Bu süre henüz dolmuş değildir. Ayrıca uygulamada bazı işverenler kıdem tazminatı yükünden kurtulmak amacıyla bu yönteme başvurabilmektedirler. Bu yönteme “çıktı-girdi işlemi” ya da “kıdemin sıfırlanması” işlemi denilmektedir. İşverenin bu yoldaki davranışının, işçinin sosyal güvenlik amacıyla kabul edilmiş bulunan kıdem tazminatı hakkının Yasanın amacına aykırı olarak sınırlaması sonucunu doğuracağını, bu nedenle Yasal açıdan himaye edilemeyeceğini, işçinin buna muvafakat etmesinin de sonucu değiştirmeyeceği kabul edilmiştir.

Yargıtay 9 uncu Hukuk Dairesi de, işin ve işyerinin özellikleri gözetilerek ve fesih tarihleri ile yeniden işe başlama günleri arasında geçen süreler göz önünde tutularak, işverenin bu davranışının işçiye daha az kıdem tazminatı ödeme amacına yönelik olması halinde, tüm hizmet süresine göre, son ücretten kıdem tazminatı hesaplanıp, ödenen kısımlar mahsup edildikten sonra kalanın ödenmesi gerekeceğini belirtmektedir.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!