Lütfiinciroglu.com Soru Cevap
23, Mayıs, 2012, 00:45 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Lütfi İnciroğlu'na özel mesajınız var ise: Mesajlarım kısmında Yeni Mesaj yazarken "Kime" kısmına "lutfi" veya "Lütfi İnciroğlu" yazınız.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: nedensiz işten çıkarılma  (Okunma Sayısı 337 defa)
namlı06
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 28, Aralık, 2011, 15:51 »

değerli  ilgili  çalıştıgım firmada  nedensiz ve  belirsiz  ihbarsız  iş hakkıma son verildi  çalışma sürem  sabah  8  akşam  10  işyerinde şöför olarak calışmaktaydım  benden başka şöför olmadıgı için bu saatlerde çalışıyordum  devletim sitesinde  ssk  baktıgımda  7  ay olarakgörülüyor  oysa 10 ay olarak görülmesi lazım  işten çıkarıldıgımda  son maaşımı alamadım  birde  banka maaş hesabımıza  asgari ücret gerisini elden veriyorlardı 3 ay  agi  alamadım  şimdi  mahkemeye verdim  kazanmam halinde  nekadarlık bi alacagım  cıkar  birde  mahkemeyi kazanmam  halinde  kötüniyetten  işten cıkarma  gibi tazminat davası acabilirmiyim  saygılarımla 
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : 29, Aralık, 2011, 08:42 »

Mahkemeyi kazanmanız halinde dört haftalık ücretiniz tutarında ihbar tazminatı ile ödenmeyen son aylık ücretinizi, varsa fazla çalışma ve hafta tatili ücretlerinizi alabilirsiniz. Ayrıca eksik ve hiç yatırılmayan sigorta primlerinizle ilgili sigorta tespit davası da açabilirsiniz. İspat etmeniz halinde kötüniyet tazminatı davası açmanızda da engel bir durum yoktur.
namlı06
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 29, Aralık, 2011, 10:46 »

lütfi hocam  kötüniyet tazminatı  nekadar alabilirim kazanmam durumunda  saygılar
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #3 : 04, Ocak, 2012, 17:26 »

Tazminatın miktarını mağduriyet derecenizi dikkate alarak hakim takdir eder.
guzelyali77
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : 15, Şubat, 2012, 00:15 »

1 sene once ısten cıkarıldım patronum ıle aram ıyıydı ıslerı bozuldu..cıkarken tum haklarımı aldım dıye kagıt ımzladım..verecem dıye soz verdıgı halde 1 sene gectı ne arayıp ne soruyor..normal mesaı saatım 12 saattı ve  senelık ızın 3 sene calıstıgım halde hıc kullanmadım artı sıgortamı aldıgım maasın yarısından gostermıs..haklarımı aldım dıye kagıdı ımzladıgımdan bırsey ıspat edemeyecegımı bılıyorum ama bana kendı ımza sürkusuyle ımzalı kagıt vermıstı gercek aldıgım maas yazılı olan(kredı cekecektım)ama  sıgorta prımlerımı eksık yatırmıs..acaba bırsey ıspat edebılırmıyım alamadıgım maas,tazmınat,senelık ızın ve mesaı parasından vazgectım barı burdan bırsey kurtarabılırmıyım?saygılar ve tesekkurler...
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #5 : 16, Şubat, 2012, 14:47 »

Elinizde bulunan bilgi, belge ve tanık beyanları ile gerçek ücretinizin tespitini yaptırabilir ve bunun üzerinden geriye dönük gerçek sigorta primlerinizin yatırılmasını iş mahkemesine başvurarak sağlayabilirsiniz. Diğer alacaklarınızla ilgili olarak da örneğin yıllık ücretli izninizin  kullandırıldığını işveren ispat etmek zorundadır. Bunu izin defterine yaptığı kayıtla ve sizin imzanızın varlığı ile ispat edebilir. Aksi halde ibranameye bu konuda bir ibare yazılması ile iznin kullanıldığı anlamı çıkmaz.
guzelyali77
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 16, Şubat, 2012, 23:26 »

banka ya verılmıs olan ımza surkulu belge bunun ıcın yeterlı olurmu???cok tesekkurler ılgınız ıcın
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #7 : 17, Şubat, 2012, 15:33 »

İşyerinin antentli başılığını taşıyan ve  işverence imzalanıp tasdik edilmiş bir belge delil niteliği taşır.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!