Lütfiinciroglu.com Soru Cevap
23, Mayıs, 2012, 00:34 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Lütfi İnciroğlu'na özel mesajınız var ise: Mesajlarım kısmında Yeni Mesaj yazarken "Kime" kısmına "lutfi" veya "Lütfi İnciroğlu" yazınız.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: KIDEM, İHBAR VE MESAİ ÜCRETLERİ  (Okunma Sayısı 155 defa)
zafer_izmir
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 24, Kasım, 2011, 16:31 »

Merhaba,

Ben bir şirkette 3 yıl 8 ay 2 gün 1.455.032 tl ile çalıştım ve işten çıkarıldım. İnsan kaynakları müdürü bana kendilerini şikayet etmemem için zorla 1 senet imzalattı ve ben o senedi ertesi gün sabah elime geçirdim. Daha sonra insan kaynakları müdürü bana yaptığımın ayıp olduğunu ve bende kendisine zorla senet imzalatmanız ayıp değilmi diye soru yönelttim. Bunun üzerine bana kıdem, ihbar tazminatlarımı vermeyeceğini nereye istersem şikayet edebileceğimi söyledi. Ben çalışma bakanlığına giderek durumu anlattım ve çalışma bakanlığından bana gelen bildirge üzerine haklı olduğum, kıdem, ihbar tazminatımın dışında haftalık 10,30 saat mesaileriminde içerde olduğunu bunlarıda talep edebileceğimi , SGK dan da 25.g ve h maddeleriyle çıkarıldığımı bunun tekrar düzenlenmesi gerektiğini bildirdiler. İşkur ise çalışma bakanlığından gelen belgeyi pek önemsememiş ve mahkeme kararıyla düzeltilebileceğini daha sonra Çalışma bakanlığı seni haklı bulduysa mahkemenin fazla uzun sürmeyeceğini söylemişlerdir. Çalışma bakanlığından gelen belge ile işyerime gittiğimde, o belgenin kendilerine de geldiğini ancak yinede yinede ödeme yapmayacaklarını söylemişlerdir. Mecbur kaldığımdan o belge ile mahkemeye basvurdum şu anda avukatım ilgileniyor. Mesailerim ile birlikte kıdem, ihbar tazminatım ne kadar tutar? Tazminatımı alabilmem için ne yapabilirim. Mahkeme ne kadar sürer? Açıklamalı şekilde anlatırsanız çok sevinirim.Teşekkürler.

zafer_izmir
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 24, Kasım, 2011, 16:50 »

Lütfi Bey ,

Eklemek istedğim bir kaç şey var, ben bu işyerinde calışırken evli olduğumu gece ve 12 saat boyunca çalışamayacağımı, eşimin yalnızlık fobisi olduğunu, bölümümün değiştirilmesi ve gündüz çalışmak istediğimi müdürlerime bildirdim. 1 gün eşimi evde yalnız bırakmak zorunda kaldım gecede karşı komşu ile yan komuşumuz kavga etmiş ve 2 el silah edildiğinden eşimde korkmuş ve bu nedenle beni çağırmıştır. Bende mecbur kaldığımdan kendi arabam ile eve geldim, kendisini sakinleştirmem hayli bir zamanımı aldığından sabah Saat: 07:00 da tekrar şirkete döndüm. 6 gün sonra bana yerimde olmadığımı tespit etmişler ve tutanaktan sonra ihtar verdiler. 5 gün sonra ise işten çıkarıldım. Bu 4 saat yerimde olmayışım ihbar ve kıdemsiz işten çıkarılış nedenimidir yoksa o saatlerde için maaşımdan kesilmesimi gerekir di?
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!