Lütfiinciroglu.com Soru Cevap
23, Mayıs, 2012, 00:34 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Bu forumdaki İş Hukuku ile ilgili sorular Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Lütfi İNCİROĞLU tarafından cevaplanmaktadır.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: ihbar süresinin hesaplanması  (Okunma Sayısı 794 defa)
yukinohana
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 03, Kasım, 2011, 21:18 »

Merhaba,

21.08.2008 tarihinde işe başlamış olup, 28.10.2011 tarihinde feshimi işverenime sundum. Bu durumda 8 hafta gibi bir ihbar sürem olduğundan çalışmam gerekiyor. Fakat şöyle bir problemim var. Biz ayda 2 cumartesi çalışıyoruz, her pazar tatildir. Artı yıllık iznim:8 Gün, 2 Gün serbest zaman ve günde alacağım 2 saatleri de toplu aldığımda 15 gün, yani toplamda 25 gün alacağım var. İnsan kaynakları bunları da ihbar süremden düşerek çıkışımı daha erkene alacak. İhbar sürem 23.12.2011'de bitecek. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 6,7,8,9 Kasım tarihleri de Kurban Bayramı denilerek, benim süreme yansıtılmadığını, benim çıkışımın 13.12.2011'de olacağını söylüyor insan kaynakları. Sizce bir yanlışlık yok mu ?

İnsan Kaynakları, çalışmadığım cumartesilerin ve pazar günlerinin de 8 haftanın içinde sayılmayacağını söylüyor.

8 hafta niçin gün olarak hesap ediliyor. 56 iş günü olarak hesap etmeleri çok mantıksız ve sinsice geldi. Bana bu karışık konuda yardım eder misiniz? Hesaplamalarıma göre  Kasım sonunda çıkmam gerek.

21.08.2008: işe başlama tarihim,
28.10.2011: İstifa dilekçemi verdim,
[29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 6,7,8,9 Kasım Kurban Bayramı ????]
23.12.2011: 8 hafta bitimi,

25 gün alacak izin toplamı,

Çıkış tarihim sizce kaç olur? Yardımlarınız için çok teşekkürler.
« Son Düzenleme: 03, Kasım, 2011, 21:22 Gönderen: yukinohana » Kayıtlı
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : 04, Kasım, 2011, 13:36 »

Yıllık ücretli izinler ile ihbar önel süreleri iç içe girmez. Başka bir anlatımla öncelikle yıllık ücretli izninizi kulandıktan sonra ihbar önel süreleriniz başlar. Bu süre zarfında günde 2 saat iş arama izinlerinizi de kullanabilirsiniz.
yukinohana
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 05, Kasım, 2011, 17:16 »

Lütfi Bey,

Haklısınız fakat iş yerinden yıllık iznimi ve almam gereken 2 saatleri birleştirerek daha erken çıkacağım, bu konuda insan kaynakları ile anlaştık. Fakat 29 Ekim'i ve Kurban Bayramı süresini ihbar süreme dahil etmemeye çalışıyorlar. 56 iş günü geleceksiniz diyorlar. Oysaki ihbar önel süresi haftalık değil midir ? Genel tatiller rast gelse bile ihbar süresine dahildir nerede okuduysam zıttı yazmıyor. . Bu konuda ve çıkış tarihim konusunda bana bilgi vermenize acil ihtiyacım var Lütfi Bey çok teşekkürler..
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #3 : 15, Kasım, 2011, 12:49 »

Yukarıda açıkladığım gibi yıllık ücretli izinler ile iş arama izinleri ihbar önel süreleri ile iç içe giremez. Ayrıca ihbar önelleri Kanunda 2-4-6-8 hafta olarak belirlenmiştir. Yani 14-28-42 ve 56 gündür. Bu süreler iş günü değildir. Genel tatil günleri olan 23 Nisan ve 29 Ekim günlerini bu sürelerden çıkararak hesap yapmak hatalı olur.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!