Lütfiinciroglu.com Soru Cevap
23, Mayıs, 2012, 00:19 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Lütfi İnciroğlu'na özel mesajınız var ise: Mesajlarım kısmında Yeni Mesaj yazarken "Kime" kısmına "lutfi" veya "Lütfi İnciroğlu" yazınız.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: eşit işe eşit ücret davası  (Okunma Sayısı 250 defa)
yeterartik34
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 06, Temmuz, 2011, 15:08 »

Merhabalar Hocam,

Ben Türk Ticaret Kanununa tabi bir anonim şirketinde (AŞ.) iş kanununa tabi işçi olarak hizmet vermekteyim.Çalıştığım şirkette 4. senemi bitirmek üzereyim.Cinsiyetim Erkek.

Şirket,kamudan hizmet ihaleleri alan ve ihale şartnamelerinde hangi personelin ne kadar ücret alacagını önceden kamuya da bildiren bir sistemle çalışmaktadır.Şirket ihaleyi alır almaz çalışanlar ile ''belirli süreli iş akdi'' imzalamakta ve bu akidde işçinin alacağı ücretler beyan olunmaktadır.Mesala benim görevim bilgi işlem elemanı olarak görev yapmaktır ve 1200 TL aylık ücret almaktayım.
Ancak sirkettin yürrüttüğü ücret politikası cok manidardır.
Aynı görevde (Bilgi İşlem) aynı yerleşkede,aynı işi yapan personellere farklı ücretler vermekte.
Vakayı kanıtlar nitelikte,
1.ıslak imzalı günlük imza föyleri elimde mevcut.Bu imza föylerinde kimin hangi işte çalıştığı ve imzası mevcuttur.
2.Şirketin hazırladığı aylık hakedişler,Bu hakedişlerde ben dahil kimin hangi görevde çalıştığı görülebilir.
3.Fazla ücret alan (yaklasık 2000 TL) personellerin,değişik aylara ait maaş bordüroları,
4.Bahsi geçen personellere ait ssk hizmet dökümleri,
5.Bana ve diğer fazla ücret alan personellere  imzalattıkları iki ayrı iş akdi ki bu iş akidleri herşeyi ile birbirinin aynısı olmasına rağmen,sadece ücretler kısmı birbirinden farklıdır.
6.LİYAKAT HUSUSU: Fazla ücret alan personellere ait cv'ler (kişisel bilgiler) NOT: ben lisans mezunuyum,fazla ücret alan kişiler lise mezunu ve bilgi işlem ile alakalı alanlarda herhangi bir iş deneyimleri yok.
7.EK ücretler konusu: Sirkette bir kısım personele verilen ve diğer benim de içinde olduğum kısımdan saklanan ek ücretlere ilişkin,maaş bördürosu.Giyim yardımı,prim,bayram yardımı vs olarak yılın belli dönemlerinde ek ödemeler yapılmakta.

Hocam yukardaki bilgiler ışığında herhangi bir dava açabilirmiyim ve kazanabilirmiyim

Saygılar.

Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : 12, Temmuz, 2011, 11:39 »

Tarafınıza ücret ödemesi konusunda eşit davranılmadığını iş mahkemesi nezdinde ispat etmeniz halinde lehinize bir sonuç alınabilir diye düşünüyorum. Ancak şunu da hemen belirtmeliyim ki, iş sözleşmenizde ücretiniz yazılı ise ve siz de buna rıza göstererek imza atmış iseniz bu konu arıca değerlendirilmelidir. Bununla birlikte işyerinde her yıl yapılan ücret artışında size bu konuda bir eşitsizlik yapılıyor ise bu sorgulanabilir.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!