Lütfiinciroglu.com Soru Cevap
23, Mayıs, 2012, 00:09 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Bu forumdaki İş Hukuku ile ilgili sorular Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Lütfi İNCİROĞLU tarafından cevaplanmaktadır.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Askerden dönen işçi sağlık yardımı ve 65 yaş üstü aylığı sağlık yardımı  (Okunma Sayısı 831 defa)
Emrahba
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 04, Haziran, 2011, 14:21 »

İyi hafta sonları dilerim Lütfi bey
1-
Şirketimizde çalışan bir işçimiz bundan 16 ay önce askere gitti ve şimdi bir fafta önce askerden geldi ve işe girişini yaptık
bu işçimiz sağlıktan 30 gün beklemelimidir yoksa aradaki boşluk askerlik sebebi ile olduğundan işe girer girmez sağlıktan yararlanabilir mi?

2-
bir yakınımız 80 yaşında ve 65 yaş üstü aylığı almaktadır ancak ailesinin haberi olmadığından bu kişi için sağlık nedeniyle yeşil kart çıkarılmış ancak tabi ilaç alımında ve yeşil kartta halen karne alımı olduğundan çok zorlanıyor
Ben kendisinin sgk ya başvurarak normal sgk lılar gibi sağlık durumunu aktife ettirsem artık normal sgk lı gibi sağlık yardımından faydalanabilinir mi?
Yanlış birşey yapmak istemiyorum sgk dan sağlık açtırıpta yeşil kart iptal olur mu? ve bu kişi sgk dan sağlık yardımı alabilir mi?
65 yaş üstü maaşı alanlar sağlık yardımıda verilir mi? ve bunun için sgk ya hangi belgelerle başvurulmalıdır ?

Saygılar sunarım
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : 06, Haziran, 2011, 07:41 »

Sağlık yardımından yararlanabilmek için en az 30 gün kısa vadeli sigorta kollarından prim yatırılması gerekir. 65 yaş maaşı alan kişi sağlık yardımlarından yararlanır. Ayrıca yeşil kartını kullanmasına gerek yok. İptali için başvuruda bulununuz.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!