Lütfiinciroglu.com Soru Cevap
23, Mayıs, 2012, 00:08 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Lütfi İnciroğlu'na özel mesajınız var ise: Mesajlarım kısmında Yeni Mesaj yazarken "Kime" kısmına "lutfi" veya "Lütfi İnciroğlu" yazınız.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Ücretin Zamanında Ödenmemesi  (Okunma Sayısı 220 defa)
DLT
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 25, Mayıs, 2011, 16:04 »

Merhaba Lütfi Bey,

23.03.2011 tarihinde bir firmada işe başladım ve o tarihte SSK giriş belgemi imzaladım. Nisan ayında, Mart ayında çalışmış olduğum günlerin ücretini oldukça geç aldım. Fakat bir sonraki ayın ücretiyle birlikte ödeneceğini düşünerek sesimi çıkartmamıştım. Şimdi ise Mayıs ayının 25. gününü doldurmamıza rağmen Nisan ayı ücretimizi alamadık. Merkez ofisi daha önce arayıp sorduğumuzda bize merkez ofis çalışanlarının Mart ayı ücretini dahi alamadıklarını söylediler. Bu durum bize Mayıs ayı ücretini dahi alamayabileceğimizin sinyallerini veriyor. Az önce merkez ofisi arayıp hukuksal haklarımızın farkında olduğumuzu ve gecikmeli ödeyecekleri ücret için faiz ödemeleri gerektiğini söyledik.

Firmaya 27 Mayıs akşamına kadar zaman tanıyıp 30 Mayıs tarihinden itibaren iş görmezlik hakkımı kullanmayı düşünüyorum. Eğer bu tarihler içerisinde ya da iş görmezlik hakkımı uygulamaya başladıktan sonra işten çıkarılırsam ne olur?

İşe girerken bana 2 aylık deneme süresinden sonraki ay maaşımın istediğim seviyeye geleceğini söylemişlerdi fakat herhangi bir sözleşme imzalamadım. Olur da 1 Haziran Çarşamba günü işten çıkarılırsam (deneme süresini tamamlamış oluyorum) bana ihbar tazminatımı yeni maaşım üzerinden mi öderler yoksa herhangi bir sözleşme yapılmadığı için eski maaşım üzerinden mi?

Firma maaşları faizsiz olarak yatırırsa dava açtığımda davayı kazanır mıyım ve böyle bir durumda dava masrafları firma tarafından mı ödenir?

Vereceğiniz yanıtlar için şimdiden teşekkür ediyorum.
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : 10, Haziran, 2011, 15:06 »

Ücretinnizin 20 gün içinde mücbir bir neden dışında ödenmemesi halinde iş ediminizi sunmaktan kaçınabilirsiniz.  İş sözleşmenizin sona erdirilmesi halinde 14 günlük ihbar tazminatınızın ödenmesini de isteyebilirsiniz. Ücret ödenmemesi halinde iş mahkemesine dava açarak faizi ile birlikte alacaklarınızı talep edebilirsiniz.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!