Lütfiinciroglu.com Soru Cevap
06, Şubat, 2012, 05:11 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Bu forumdaki İş Hukuku ile ilgili sorular Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Lütfi İNCİROĞLU tarafından cevaplanmaktadır.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: İzin süresinin bedelinin verilmesi  (Okunma Sayısı 622 defa)
alioth
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 10, Ağustos, 2009, 01:28 »

Merhabalar,

Büyük, kurumsal bir şirkette mühendis olarak çalışıyordum. 31 Temmuz 2009 itibariyle görevime son verildi. Kıdem ve ihbar tazminatlarımın verileceği söylendi ve prosedürün tamamlanmasını bekliyorum. Ayrıca, kullanmadığım 10 günlük yıllık iznimin da parası verilecek. 21 Ağustos 2006'da işe başlamıştım, 3. yılımı doldurmadığım için bu yıla ait yıllık izini hak etmedim. Fakat, 6 haftalık ihbar süremi kullanmama izin verilmiş olsaydı 11 Eylül 2009'da işten ayrılacaktım. Bu durumda, 21 Ağustos'u geçip 3. yılımı tamamladığım için 3. yıla ait yıllık izni hak etmiş olur muydum? Yani, 31 Temmuz'da kıdem ve ihbar tazminatlarımı alıp ayrılırken 3. yıla ait izin paramı da almam gerekiyor mu?

teşekkürler.
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : 10, Ağustos, 2009, 14:00 »

4857 sayılı İş Kanunu’nun 17 inci maddesine göre ihbar öneli verilmek suretiyle iş sözleşmesi sona erdirilen işçinin, ihbar öneli süresi son yıllık izninin hesabına katılır. Ancak, iş sözleşmesi ihbar önellerine ait ücretin peşin ödenmek suretiyle feshi halinde, çalışılmadan geçen ihbar öneli süresi yıllık izin hesabına katılmayacaktır. Sonuç olarak, iş sözleşmesinin önel verilmeksizin feshi halinde yıllık izne esas kıdem süresi sözleşmenin fesih tarihindeki kıdemidir.
finansrg
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 09, Aralık, 2009, 23:16 »

İŞ KANUNA GÖRE YUKARIDAKİ ARKADAŞIMN AÇIKLADIĞI GİBİ SİZE ŞİRKET İHBAR TAZMİNATINI 6 HAFTALIK PEŞİN VERİYOR EĞER VERMEMİŞ OLSAYDI OZAMAN BİR HAK DOĞARDI İZİN PARANBIZI ALMANIZDA.ANCAK İŞVEREN DURUMA BAKILDIĞINDA BÜTÜN PROSÖDÜRLERİ YERİNE GETİRMEKTE HAKSIZX BİR DURUM YOK ORTADA
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!