Lütfiinciroglu.com Soru Cevap
23, Mayıs, 2012, 00:06 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Lütfi İnciroğlu'na özel mesajınız var ise: Mesajlarım kısmında Yeni Mesaj yazarken "Kime" kısmına "lutfi" veya "Lütfi İnciroğlu" yazınız.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Kıdem Tazminatı ve ihabr tazminatı  (Okunma Sayısı 254 defa)
tolgak
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 17, Mayıs, 2011, 16:29 »

Sayın İnciroğlu ,

02.05.2011 tarihinde işten çıkarılmış olduğum tarafıma sözlü olarak söylenmiştir, tazminat alacağım hakkında soru sorduğumda ise ancak 1 aylık maaşımın tazminat olarak tarafıma ödeneceğini öğrenmiş bulunmaktayım. Aldığım ve ssk da gösterilen brüt ücretim 2.536 TL, ayrıca aralık 2010, ocak 2011, şubat 2011 hizmet dökümümde brüt ücretim 4.448TL üzerinden gösterilmiş.İşverenim bana önerdiği 1 aylık maşım tutarı net 1.800TL tazminatı kabul etmedim, ya bunu imzalarsın yada istediğin yere şikayet edersin dediler. Ayrıca işe giriş tarihim işe başladığım tairhten 4 ay önce, yani işe başladığım tarih 02.10.2009 fakat sigortalı gösterdikleri tarih 24.03.2010. Geçinmem için ve yeni iş bulmam için kıdem tazminatımı alabilme hakkında bana bilgi verebilirmisiniz.

Şirkete uzlaşma ve durumumum kötü olduğu hakkında bir mail atmış, bunun karşılığında şirkete gelmen lazım hallederiz diye bir mail almış bulunmaktayım, şirkete gittiğimde ise durumun değişmediğini ya 1 aylık maaşımı tazminat olarak kabul edip istifa mektubumu imzalamam gerekti yada istediğim yere başvurmam gerektiği söylenmektedir. Şahsımı bu küçük düşüren hareketler ve sözler karşısında tazminat ödemesini alamasam bile işvereni nasıl şekilde mahkemeye verebilirim.

Bana 02.05.2011 tarihinde sözlü olarak işten çıkarma bildirim yaptıkları halde büyük ihtimal ile işten çıkarılma bildirimim verilmemiş bende işten çıkarılma hakkında hiçbir belgeye imza atmamış bulunmaktayım. Lütfen bana bu konuda yardım edin, ileride sorunları çıkabilecek arkadaşlara da yol göstermek istiyorum.

Saygılarımla.
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : 25, Mayıs, 2011, 10:44 »

Ücret uyuşmazlığınızın çözümü için işyerinizin kayıtlı bulunduğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bölge Müdürlüğüne yazılı olarak başvurunuz. En kısa sürede sonuç alacağınızı düşünüyorum.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!