Lütfiinciroglu.com Soru Cevap
22, Mayıs, 2012, 23:43 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Bu forumdaki İş Hukuku ile ilgili sorular Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Lütfi İNCİROĞLU tarafından cevaplanmaktadır.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: emekli olup çalışanın kıdem tazminatı  (Okunma Sayısı 279 defa)
dadas74
Konu Uzmanı
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 26, Mart, 2011, 12:17 »

sayın müdürüm bir işçi emekli olduğunda aynı işyerinde çalışmaya devam ediyor ise bu işçiyede emekli olduğu için sigorta yapılmıyor ise
işçinin kıdem tazminatı kıdem tazminatı süresi emekli olduğu tarihte sonamı erer yoksa kıdem süresi devam edermi birde kıdem tazminatı ücreti emekli olduğu tarihtki ücretimi yoksa işi tamamen bıraktığı tarihteki ücretimi baz alınır
ömer33
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 01, Mayıs, 2011, 13:13 »

26.11.2006 tarihinde özel bir şirkette çalışmaya başladım, normal sigorta primim düzenli bir şekilde 05.07.2008 tarihine kadar yatırıldı. 16.11.2008 tarihinde emekliliğimi hak etmiş oldum ve emekli oldum. daha sonra sosyal hizmet destek primi yatırılarak aynı iş yerinde kesintisiz işime devam ettim,31.03.2011 tarihine kadar çalışmam devam etti hiç bir sosyal haktan izin,  ikramiye, vergi iadesi, çocuk yardımı almadım buna yıllık izinde dahil olmak üzere işten ücretsiz izin olarak gönderildim, bu kadar süre geçmesine rağmen de tekrar çağırılmadım işten bu şekil ayrılmışsam şayet  kıdem tazminatı hak etmiş olabilir miyim? Kıdem tazminatı hak ettiysem nerelere kanunen başvurabilirim. Teşekkürler, iyi çalışmalar. 01.05.2011
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #2 : 02, Mayıs, 2011, 15:50 »

Ücretsiz izne işçinin onayı dışında çıkılması ya da işçinin onayı dahilinde ücretsiz izin uygulaması sonunda işe çağrılmama durumunda işverence iş sözleşmesi tek taraflı sonlandırılmış sayılır. Buk kapsamda işçinin işe başladığı tarihten itibaren iş sözleşmesinin devamı süresince her geçen tam yıl için işverence işçiye 30 günlük ücreti tutarında kıdem tazminatı ödenir. İdari çözüm için işyerinizin kayıtlı bulunduğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bölge Müdürlüğüne dilekçe ile başvurabileceğiniz gibi doğrudan İş Mahkemesine dava açabilirsiniz.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!