Lütfiinciroglu.com Soru Cevap
22, Mayıs, 2012, 23:42 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Bu forumdaki İş Hukuku ile ilgili sorular Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Lütfi İNCİROĞLU tarafından cevaplanmaktadır.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: doğum izninde evlilik tazminatı alınabilirmi  (Okunma Sayısı 947 defa)
gburan
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 24, Mart, 2011, 00:19 »

sayın lütfi bey  26 agustos 2010 da evlendim evlilik tazminatımı alma sürem bir yıl 26 agustos 2011 e kadar fakat ben 8 agustosta doğum iznine ayrılıyorum  hem dogum param hemde kıdem tazminatımı alabilirmiyim....yada almak için ne yapmam gerekiyor
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : 25, Mart, 2011, 10:01 »

Evlilik nedeniyle işçinin iş sözleşmesini fehedebilmesinin ön koşulu evlilik tarihinden itibaren 1 yıl içinde iş sözleşmesini feshedebilmesidir. Doğum iznini kullandığı süre iş sözleşmesinin askı süresi olduğu için bu süre içinde fesih gerçekleşmez. Dolayısıyla doğum izninin bitim tarihinden sonra da 1 yıllık süre geçmiş olur. Fesih hakkından yararlanamaz diye düşünüyorum.
« Son Düzenleme: 25, Mart, 2011, 10:07 Gönderen: Lütfi İnciroğlu » Kayıtlı
gburan
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 25, Mart, 2011, 11:55 »

doğum izni almadan 1 gün önce fesh etsem dogum haklarından yararlanamam mı
gburan
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 25, Mart, 2011, 12:02 »

yani işyerinden ayrılmıs olsam dahi 1 yıl içinde 90 gün prim hakkı ödenen işçi doğum için işgörememezlik raporundan yararlanamazmı
sisilebru
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : 19, Nisan, 2011, 16:23 »

Merhaba Lütfi Bey;
Soruları cevapsız bırakmadığınız için teşekkür ederim.
Ben özel bir şirkette 26 ağustos 2006 yılından beri çalışmaktayım.2010 8 ağustos ta evlendim.2011 haziranda evlilik dilekçesi vererek ayrılmak istiyorum.Ayrılma isteğimi hemen önceden bildirmeli miyim?Çünkü ben 1 haziranda dilekçemi vererek 15 haziranda sonlandırılmasını isteyeceğim.Sizin bilgilerinze güvenerek öğrenmek istiyorum sorun olur mu bu acaba?Çünkü İnsan Kaynakları Departmanı biraz sorunlu.Önüme başka problem çıkarmalarından çekiniyorum,nasıl önlemler alacağımı bilemiyorum.
Teşekkürler...
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #5 : 20, Nisan, 2011, 07:55 »

İşverene hitaben yazacağınız dilekçeye "Evlenme Cüzdanı"nınızın fotokopisinin ekleyerek vermeniz yeterlidir. Evlilik nedeniyle iş sözleşmesinini sona erdirilmesinde ihbar öneli bulunmamaktadır.
sisilebru
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 26, Nisan, 2011, 17:26 »

[quote author=Lütfi İnciroğlu link=topic=4591.msg5837#msg5837 date=1303278913]
İşverene hitaben yazacağınız dilekçeye "Evlenme Cüzdanı"nınızın fotokopisinin ekleyerek vermeniz yeterlidir. Evlilik nedeniyle iş sözleşmesinini sona erdirilmesinde ihbar öneli bulunmamaktadır.
[/quote]

Teşekkürler yanıtınız için.Bir de işsizlik maaşı alabilecek miyim?İşkur ile 2 defa görüştüm biri alabileceğimi biri alamayacağımı söylüyor.Diğer yandan ünlü bir avukata daha sormuştum o da bana 12 ay boyunca alabileceğimi söyledi.Benim klafam çok karıştı.Ya da alabileceksem ne yapmam gerekiyor?
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #7 : 27, Nisan, 2011, 13:22 »

İş sözleşmenizi kendiniz sonlandırdığınız için işsizlik ödeneğinden yararlanamazsınız.4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu md.51
« Son Düzenleme: 27, Nisan, 2011, 13:28 Gönderen: Lütfi İnciroğlu » Kayıtlı
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!