Lütfiinciroglu.com Soru Cevap
22, Mayıs, 2012, 23:31 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Bu forumdaki İş Hukuku ile ilgili sorular Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Lütfi İNCİROĞLU tarafından cevaplanmaktadır.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: İşten Çıkarılma Hakkında  (Okunma Sayısı 304 defa)
atila
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 24, Temmuz, 2009, 15:30 »

Lütfi öncelikle Kolay gelsin.

Benim şöyle bir durumum var.Bir işyerinde Makine mühendisi olarak eylül 2008 tarihinden beri çalışıyordum. Ancak 14 temmuz 2009 salı günü iş veren iş yokluğu nedeni ile verim alamadığını düşünerek işime sözlü olarak son verdi ve 2 gün sonra perşembe günü içeride kalan alacaklarımı, ihbar tazminatımı ve işten çıkış belgemi vereceğini söyledi. Perşembe günü gittiğimde para gelmediğini söyleyerek hem paramı hemde çıkış belgemi vermedi ve ertesi hafta perşembe yani dün vereceğini söyledi. Ancak aynı şekilde yine ne param nede çıkış belgem verilmedi.

Aldığım net maaşım 1000 TL fakat ssk asgari ücret üzerinden gösterilmekteydi ve mayısa kadar olan bordurolarımıda imzalamıştım. Maaşlarım elden verilmekteydi ve tam maaşım verilmiyordu.Son iki ayda da hiçbir ödeme yapılmadı. Sonuç olarak ihbar tazminatım ile birlikte içerde kalan miktar (3 maaşım + ihbar tazminatım) 3900 TL yi bulmakta.

Ben ssk ya bildireln ücretin asgari ücret olduğunu bildiğim için bankadan kredi alma bahanesi ile maaşım olan 1000 TL lik bir borduro işverene imzalattım.Bir problem olduğunda en azından maaşımın asgari ücret olduğunu iddaa etmemesi için böyle birşey yaptım.

Her seferinde bu gün git yarın gel deniyor. Çıkış belgemde verilmediği için işsizlik maaşı içinde başvuru yapamıyorum. Şimdi benim ne gibi bir yol izlemem gerekiyor. Nerelere başvurmam gerekiyor.Bilgi verebilirmisiniz?

Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Saygılarımla...
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : 25, Temmuz, 2009, 13:06 »

Doğrudan iş mahkemesine dava açarak ücret ve tazminatlarınızı faizi ile birlikte talep etmenizi öneririm.
atila
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 26, Temmuz, 2009, 18:09 »

Lütfi Bey mesajı yazdığım gün sizden mesaj beklerken işvereni aradım. Kalan ücretimi ve tazminatımı vermediği takdirde sizin dediğiniz gibi mahkemeye vereceğimi söyledim. aradan 2 saat geçtikten sonra beni tekrar işe çalışmam için çağırdı :). Ama şimdi beni hangi amaçla işe çağırmış olacağını merak ettim. Şikayet etmemden koktuğu açık ama tekrar işe çağırmasına bi anlam veremedim. Beni işe çağırıp birşeyler imzalatmak mı amacı? Bu durumda da hiç muhattap olmadan direk mahkemeyemi gitmemi önerirsiniz?
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #3 : 01, Ağustos, 2009, 11:30 »

İşvereninizin niyetini bilemem artık takdir sizin.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!