Lütfiinciroglu.com Soru Cevap
22, Mayıs, 2012, 04:04 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Bu forumdaki İş Hukuku ile ilgili sorular Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Lütfi İNCİROĞLU tarafından cevaplanmaktadır.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: askıdayken kıdem tazmınatı alma  (Okunma Sayısı 539 defa)
bymadarabaz
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 27, Kasım, 2008, 17:32 »

ii gunler ben bır ısyerınde sezonluk calıısyorum kısın 3 ay askıya alınıyıoruz ben askere gıtmeye kaa verdım ıcerdekı tazmınatımı askı suresı ıcınde alabılırmıyım kıdem tazmınatı alamaya hak kazandım ama askıdayken alabılıyomuyum
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : 29, Kasım, 2008, 13:20 »

Askıya alınmada işçinin temel edimi iş görme borcu ortadan kalkar. Buna karşılık işverene karşı sadakat borcunu tümüyle devam eder. İşverence verilecek talimatlara uyma borcu ise sınırlı da olsa devam eder.

Bununla birlikte, işverenin temel edimi olan ücret ödeme borcu kural olarak yerine getirilmemekte ancak işçiyi gözetme borcu devam etmektedir. Bu karşılıklı borç ve alacaklar bir bütün içerisinde değerlendirildiğinde, askı döneminde muvazzaf askerlik görevi nedeniyle kıdem tzminatı talebi yerindedir diye düşünüyorum.
bymadarabaz
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 01, Aralık, 2008, 13:10 »

tşk ederim
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #3 : 03, Aralık, 2008, 18:11 »

Önemli değil.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!