Lütfiinciroglu.com Soru Cevap
22, Mayıs, 2012, 03:57 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Bu forumdaki İş Hukuku ile ilgili sorular Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Lütfi İNCİROĞLU tarafından cevaplanmaktadır.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: nikah çıkışı  (Okunma Sayısı 2446 defa)
çiçek
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 11, Ekim, 2008, 09:56 »

selam benim cevap almak istediğim bir sorum var.geçen yıl 29.08.2007 tarihinde bir işyerinde sigortalı olarak çalışmaya başladım bu senede evlendim çalışmış olduğum işyerinden nikah çıkışı yapmak istedim fakat bana bunu bildirdikten sonra 15 gün çalışmak zorunda olduğumu söylediler bende kabul etmedim istifa ediceğimi söyledim fakat ne istifa yazdım nede herhangi bir belge imzaladım benim öğrenmek istediğim ben hakkımı alabilirmiyim yoksa iş verenin dediği gibi o 15 günü çalışmak zorundamıyım?teşekkür ediyorum kolay gelsin.
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : 12, Ekim, 2008, 17:32 »

1475 sayılı eski İş Kanunu'nun yürürlükte bulunan 14. maddesine göre, kadın işçi evlendiği tarihten itibaren 1 (bir) yıl içerisinde iş sözleşmesini feshederek kıdem tazminatı talebinde bulunur. 

Evlilik nedeniyle iş sözleşmenizin sonlandırılalacağını yazacağınız bir dilekçeye evllilik belgesini ekleyerek işverene vermeniz yeterlidir. Daha önceden ihbar önelinde bulunmanız gerekmez.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!