|
gburan
|
 |
« : 24, Mart, 2011, 00:19 » |
|
sayın lütfi bey 26 agustos 2010 da evlendim evlilik tazminatımı alma sürem bir yıl 26 agustos 2011 e kadar fakat ben 8 agustosta doğum iznine ayrılıyorum hem dogum param hemde kıdem tazminatımı alabilirmiyim....yada almak için ne yapmam gerekiyor
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lütfi İnciroğlu
|
 |
« Yanıtla #1 : 25, Mart, 2011, 10:01 » |
|
Evlilik nedeniyle işçinin iş sözleşmesini fehedebilmesinin ön koşulu evlilik tarihinden itibaren 1 yıl içinde iş sözleşmesini feshedebilmesidir. Doğum iznini kullandığı süre iş sözleşmesinin askı süresi olduğu için bu süre içinde fesih gerçekleşmez. Dolayısıyla doğum izninin bitim tarihinden sonra da 1 yıllık süre geçmiş olur. Fesih hakkından yararlanamaz diye düşünüyorum.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 25, Mart, 2011, 10:07 Gönderen: Lütfi İnciroğlu »
|
|
|
|
|
|
gburan
|
 |
« Yanıtla #2 : 25, Mart, 2011, 11:55 » |
|
doğum izni almadan 1 gün önce fesh etsem dogum haklarından yararlanamam mı
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gburan
|
 |
« Yanıtla #3 : 25, Mart, 2011, 12:02 » |
|
yani işyerinden ayrılmıs olsam dahi 1 yıl içinde 90 gün prim hakkı ödenen işçi doğum için işgörememezlik raporundan yararlanamazmı
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sisilebru
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #4 : 19, Nisan, 2011, 16:23 » |
|
Merhaba Lütfi Bey; Soruları cevapsız bırakmadığınız için teşekkür ederim. Ben özel bir şirkette 26 ağustos 2006 yılından beri çalışmaktayım.2010 8 ağustos ta evlendim.2011 haziranda evlilik dilekçesi vererek ayrılmak istiyorum.Ayrılma isteğimi hemen önceden bildirmeli miyim?Çünkü ben 1 haziranda dilekçemi vererek 15 haziranda sonlandırılmasını isteyeceğim.Sizin bilgilerinze güvenerek öğrenmek istiyorum sorun olur mu bu acaba?Çünkü İnsan Kaynakları Departmanı biraz sorunlu.Önüme başka problem çıkarmalarından çekiniyorum,nasıl önlemler alacağımı bilemiyorum. Teşekkürler...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lütfi İnciroğlu
|
 |
« Yanıtla #5 : 20, Nisan, 2011, 07:55 » |
|
İşverene hitaben yazacağınız dilekçeye "Evlenme Cüzdanı"nınızın fotokopisinin ekleyerek vermeniz yeterlidir. Evlilik nedeniyle iş sözleşmesinini sona erdirilmesinde ihbar öneli bulunmamaktadır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sisilebru
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #6 : 26, Nisan, 2011, 17:26 » |
|
[quote author=Lütfi İnciroğlu link=topic=4591.msg5837#msg5837 date=1303278913] İşverene hitaben yazacağınız dilekçeye "Evlenme Cüzdanı"nınızın fotokopisinin ekleyerek vermeniz yeterlidir. Evlilik nedeniyle iş sözleşmesinini sona erdirilmesinde ihbar öneli bulunmamaktadır. [/quote]
Teşekkürler yanıtınız için.Bir de işsizlik maaşı alabilecek miyim?İşkur ile 2 defa görüştüm biri alabileceğimi biri alamayacağımı söylüyor.Diğer yandan ünlü bir avukata daha sormuştum o da bana 12 ay boyunca alabileceğimi söyledi.Benim klafam çok karıştı.Ya da alabileceksem ne yapmam gerekiyor?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lütfi İnciroğlu
|
 |
« Yanıtla #7 : 27, Nisan, 2011, 13:22 » |
|
İş sözleşmenizi kendiniz sonlandırdığınız için işsizlik ödeneğinden yararlanamazsınız.4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu md.51
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 27, Nisan, 2011, 13:28 Gönderen: Lütfi İnciroğlu »
|
|
|
|
|
|