Lütfiinciroglu.com Soru Cevap
22, Mayıs, 2012, 03:25 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Lütfi İnciroğlu'na özel mesajınız var ise: Mesajlarım kısmında Yeni Mesaj yazarken "Kime" kısmına "lutfi" veya "Lütfi İnciroğlu" yazınız.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: kıdem tazminatı  (Okunma Sayısı 431 defa)
dadas74
Konu Uzmanı
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 08, Temmuz, 2008, 11:25 »

iyi çalışmalarlütfi bey sizlerden aldığım yardımla avukat kadar olmasada yarısı kadar bilgileniyoruz en azından haklarımız konusunda bilgileniyoruz. avukatıma verdiğim vekaletle kıdem ihbar tazminatımı aldım yanlız aldığım tarihte kendisine tazminatın noksan olduğu hususunda itirazım oldu ancak avukatım tazminatın tam olduğunu beyan etmesi üzerine fazla tartışmaya girmedim. şimdi sizden bir konuda bizleri bilgilendirmenizi istirham ediyorum.2005 yılı itibariyle 8 sene 9 ay kıdemim olduğu iş yerinden yasal haklarımı istediğim için işten atıldım 700 ytl brüt maaş 50 ytl yol ücreti 100 ytl yemek ücreti olmak üzere toplam tazminatım 9000 ytl yapıyor işe iadeden dolayı 2000 ytl boşta geçen süre nin maaşı 3500 ytl de işe başlatmama tazminatıyla beraber toplam 14500 ytl tazminatım tutuyor buna avukatlık ücreti mahkeme masraflarınıda katarsak epey miktar tutuyor. aldığım toplam tazminat ise 11100 ytl. aradaki noksan ödenen tazminatı faiziyle birlikte avukatımdan talep etme hakkım varmıdır. avukata noksan ödeme yapan işyerimden mi isteyeceğim.
n o t : avukattan talep etmek istiyorum çünkü noksan tahsilat yaparak beni ekonomik zarara uğrattı
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : 11, Temmuz, 2008, 07:51 »

Öncellikle mahkemenin kesinleşmiş kararını almanızda ve tazminata esas süreyi dikkate alarak bir muhasebeci mali müşavire tazminatınızı faizi ile birlikte hesap ettirmenizde yarar görüyorum. Çıkan sonuç aleyhinize ise, o zaman dava yoluna gidilebilir.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!