Lütfiinciroglu.com Soru Cevap
22, Mayıs, 2012, 03:16 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Bu forumdaki İş Hukuku ile ilgili sorular Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Lütfi İNCİROĞLU tarafından cevaplanmaktadır.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Meslek liselerinde sigorta başlangıç tarihi  (Okunma Sayısı 5577 defa)
brix55
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 08, Mayıs, 2008, 00:16 »

31.08.1974 Doğumluyum, meslek lisesinde okuduğum için 01.10.1990 tarihinde sigortalı oldum,yani sigorta başlangıç tarihim bu,fakat adıma emeklilik için prim yatırılmadı,sadece sağlık için prim yatırıldı,emeklilik için adıma ilk prim 01.02.1998 yılında yatırıldı,benim sormak istediğim bu durumda benim emeklilik aylığı  hesaplamasında hangi tarih göz önünde bulundurulacak? Yani ben, sigortalılık başlangıç tarihi olan 01.10.1990 tarihinden yapılan hesaplamaya göre 2026 yılında 52 yaşında mı emekli aylığı almaya başlayacağım yoksa adıma yatırılan ilk prim günü olan 01.02.1998 tarihine göre mi hesaplanıp 2031 yılında 57 yaşında mı emekli aylığı almaya hak edeceğim?

Teşekkür ederim,iyi çalışmalar.
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : 15, Mayıs, 2008, 07:33 »

Meslek ve teknik lise öğrencilerinin, öğrencilik döneminde sadece kısa vadeli sigorta kollarından iş kazası ve meslek hastalığı ile hastalık sigortası primleri ödenmektedir. Ancak, emeklilikte geçerli olan uzun vadeli sigorta kolları (malullük-yaşlılık ve ölüm sigortaları) primleri ödenmemektedir. Sizin durumunuzda olan bütün meslek ve teknik lise öğrencilerinin, öğrencilik dönemindeki sigortalarının emekliliğe herhangi bir etkisi yoktur.
« Son Düzenleme: 13, Kasım, 2009, 17:20 Gönderen: Lütfi İnciroğlu » Kayıtlı
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!