Lütfiinciroglu.com Soru Cevap
22, Mayıs, 2012, 03:10 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Bu forumdaki İş Hukuku ile ilgili sorular Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Lütfi İNCİROĞLU tarafından cevaplanmaktadır.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Vergi İadeleri  (Okunma Sayısı 679 defa)
bound
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 16, Nisan, 2008, 14:27 »

İyi günler,

Maaşlarımızı elden teslim alıyoruz. Aldığımız maaş, asgari ücretten fazla olmasına rağmen, ne yazık ki  ssk primlerimiz asgari ücretten yatırılıyor. Vergi iadelerine yönelik yapılan son düzenlemeden sonra, almamız gereken fark maaşlara bu zamana kadar yansıtılmadı ve en son bunun verilen maaşların zaten içinde olduğu bilgisi verildi. Bu durumda ne yapılabilir?
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : 16, Nisan, 2008, 16:00 »

Konuyla ilgili bir dilekçe ile işyerinizin bağlı bulunduğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bölge Müdürlüğüne , Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne başvurabilirsiniz.
bound
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 17, Nisan, 2008, 21:10 »

Yardımlarınız için teşekkür ediyorum ancak size sormak istediğim bir kaç konu daha var.Öncelikle daha önceki mesajımda da belirttiğim gibi maaş oranları ssk primlerinin üstünde,bu nedenle  vergi iadesi ödemelerinin maaşın içinde olduğu söyleniyor ve ayrı bir ödeme yapılmıyor. işverenin çalışanlarının özlük haklarına karşı takındığı  bu yanlış tutum  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na yapacağımız şikayet durumunda  nasıl kanıtlanabilir?çünkü maaşlarımızı elden alıyoruz ve maaş  oranlarını gösteren herhangi bir belge bulunmamakta.İkinci olarak Bakanlığa bir dilekçe ile başvurmamızı belirtmişsiniz, dilekçede imzası ve ismi bulunan şikayet sahibiyle ilgili bilgiler şirket yönetimine verilmek durumunda mıdır?
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #3 : 18, Nisan, 2008, 16:52 »

İsminizin saklı kalmasını istemeniz halinde kesinlikle isim gizli tutulur. Ayrıca, işyerinize denetim için gelen iş yada sigorta müfettişine çalışanlarca verilecek doğru ifadelerin sonuç getireceğine inanıyorum.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!