Lütfiinciroglu.com Soru Cevap
07, Şubat, 2012, 17:51 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Lütfi İnciroğlu'na özel mesajınız var ise: Mesajlarım kısmında Yeni Mesaj yazarken "Kime" kısmına "lutfi" veya "Lütfi İnciroğlu" yazınız.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: ihbar tazminatı + maaş  (Okunma Sayısı 1848 defa)
datalay
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 11, Mart, 2008, 16:45 »

Merhabalar,

01/11/07 de tekstil mümessillik firmasında işe başladım. İşe başladıktan 23 gün sonra çalışma arkadaşım işten çıkarıldı ve 3  ay tek başıma yoğun tempoda çalışmaya devam ettim. 27/02/08 de patronuma çok yoğun olduğumu ve hataya açık çok açık olduğumu paylaştım. Kendisi Nisan ayında buna bir çözüm bulacağının vaadini verdi. 28/02/08 tarihinin sabahında sanki bir önceki gün hiç uzlaşmamışız gibi istifa ettiğimi ve istifa dilekçemi vermemi söyledi.Ben de istifa vermeyi reddedince küfürler savurarak üzerime yürümek sureti ile beni ofisten çıkarttı. Bugün ayın 11/03/08 olmasına rağmen hakketmiş olduğum kıdem tazminatı ve şubat 2008 maaşımı halen alamadım. Hakaret davası açtım ancak almam gereken miktarı alabilmem için avukat tutmam gerektiği söylendi. Şuanda çalışmadığım ve son kalan maaşımı da alamadığım için avukat tutmak gibi bir maddi duruma sahip değilim. Ne yapmam gerektiği konusunda bilgi verebilirmisiniz?
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : 12, Mart, 2008, 08:58 »

Hizmet süreniz 1 yılı doldurmadığı için kıdem tazminatı talep edemezsiniz. Sadece 14 günlük ihbar tazminatı ile ödenmeyen aylık ücretinizi talep edebilirsiniz.

İş mahkemesine dava açak istemiyorsanız. İşyerinizin bağlı bulunduğu Çalışma Bölge Müdürlüğü'ne bir şikayet dilekçesi yazarak postalayınız. İş müfettişleri marifetiyle haklarınız aranır ve size bilgi verilir.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!