Lütfiinciroglu.com Soru Cevap
22, Mayıs, 2012, 02:07 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Lütfi İnciroğlu'na özel mesajınız var ise: Mesajlarım kısmında Yeni Mesaj yazarken "Kime" kısmına "lutfi" veya "Lütfi İnciroğlu" yazınız.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: 20 den sonra gece çalışması hakkında  (Okunma Sayısı 943 defa)
metin80
Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 30, Eylül, 2010, 15:21 »

İş Kanunu'nun 69. maddesinde, çalışma hayatında "gece" dönemi en geç saat 20:00'de başlayan ve en erken 06:00'ya kadar geçen ve her halde en fazla onbir saat süren dönem olarak tanımlanıyor. Aynı maddenin üçüncü fıkrasında da, İşçilerin gece çalışmaları yedibuçuk saati geçemez deniliyor. Şimdi burada anlamamız gereken, 11 saatlik gece süresinde 7,5 saatten fazla (ara dinlenmesi hariç) çalışmanın yapılamayacağıdır.

hocam bu bölümde arkadaşımızın sorduğu bir soruya bu şekilde cvp vermişsiniz.
biryerde okumuştum gündüz döneme ve gece döneme rastlayan kısım yarıdan fazlası hengisine denk geliyorsa o gece yada gündüz çalışması diye nitelendiriliyormuş.diyelim ki 15:30 da vardiye alınıp 23:30 bırakılıyor.bu saatten sonra mesaiye kalınırmı kalınmazmı.yada bu hangi dilime denk geliyor gece çalışmasımı gündüz çalışmasımı.?
tşk
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : 01, Ekim, 2010, 12:49 »

Günlük çalışma süresinin yarısından çoğu gece dönemine rastlayan iş gece işi sayılır. Gece dönemi en geç saat 20:00'de başlayan ve en erken 06:00'ya kadar geçen dönem olduğuna göre, 15.30 ile 20.00 saatleri arası 4,5 saat, 20.00-23.30 saatleri arası ise, 3,5 saat eder. Dolayısıyla bu çalışma süresi gündüz dönemi olarak anlaşılmalıdır.
metin80
Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 01, Ekim, 2010, 15:12 »

size çok çok teşekkür ederim kafamdaki sorulara anında cevap alabiliyorum.iyiki varsınız.

hocam yani bu saatten sonra mesaiye işyeri bizi bırakabilir değilmi.yani kalmak zorundayız değilmi.23:30 dan sonra mesaiye kalabiliriz enfazla bir günde 3 saat.
doğrudur değilmi
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #3 : 01, Ekim, 2010, 17:21 »

23.30''dan sonra fazla çalışmaya kaldığınız taktirde o zaman günlük çalışma süresinin yarısından çoğu gece dönemine rastlayacağı için çalışma gece çalışması sayılır ve gece çalışması da günde 7,5 saattten fazla olamaz. Başka bir anlatımla, akşam 20.00'de başlayan çalışma süresi azami 7,5 saat (dinlenme süresi hariç) olmalıdır.
emro75
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : 11, Eylül, 2011, 23:29 »

merhabalar
benim çalıştığım iş yerinde gece 00:00 da başlıyor.örnek olarak ben pazartesi akşamı işe gidip 00:00 da vardiya alıyorum ve salı ya çalışıyormuşum ve bu yasalmış ? sizinde fikrinizi alabilirmiyim
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #5 : 22, Eylül, 2011, 08:13 »

Gece postasından çıkan işçi 11 saat kesintisiz dinlendirilmeden diğer postada çalıştırılamaz. İş K. 69.md.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!