Lütfiinciroglu.com Soru Cevap
19, Mayıs, 2012, 12:14 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Bu forumdaki İş Hukuku ile ilgili sorular Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Lütfi İNCİROĞLU tarafından cevaplanmaktadır.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: ihbar süresi  (Okunma Sayısı 448 defa)
gburan
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 11, Şubat, 2008, 01:19 »

sayın Lütfi inciroğlu; saglık sektöründe hemşire olarak çalısıyorum ve 2 yıllık sözleşmem var sözleşme süresi dolunca 3 ay önce  bildirmem  sartı var sözleşmede ama bu normal kanunlarda 1 ay oldugunu biliyorum sözleşmedeki o madde gecerlimidir........
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : 12, Şubat, 2008, 10:39 »

Süresi belirli iş sözleşmesi, sürenin sonunda kendiliğinden sona ereceğinden, iş sözleşmesinin taraflarının ihbarda bulunmaları gerekmemektedir.
gburan
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 12, Şubat, 2008, 23:43 »

ama süresi belirli bir sözlesme degil her bitiminde 1 yıl uzuyor böyle olunca sözlesmedede 3 ay yazınca gercek olan bilidirim süresi nediğr
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #3 : 15, Şubat, 2008, 09:48 »

Yargıtay, 2002 yılında  bir hemşirenin iş sözleşmesinin türü ile ilgili olarak verdiği bir kararında, “...Hemşirelik işinin nitelikli olup olmadığı sorunun çözümü bakımından önem taşımaktadır. Ülkemiz koşulları ve Anayasal sağlık hakkı dikkate alındığında hemşirelik görevinin yerine getirilmesi büyük önem taşır” diyerek “hemşire ile hastane arasında düzenlenen iş sözleşmeleri birbirini takip etse dahi bunların her birinin belirli süreli olduklarını kabul etmiştir”  .

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!