Lütfiinciroglu.com Soru Cevap
19, Mayıs, 2012, 12:13 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Lütfi İnciroğlu'na özel mesajınız var ise: Mesajlarım kısmında Yeni Mesaj yazarken "Kime" kısmına "lutfi" veya "Lütfi İnciroğlu" yazınız.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: sözleşmeli personelde kıdem tazminatı  (Okunma Sayısı 377 defa)
gburan
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 11, Şubat, 2008, 00:35 »

sayın Lütfi İnciroglu  ben  6 yıldır saglık sektöründe hemşirelik  yapıyorum geçen yıl sözleşmemi yenileyerek 2 yıllık sözleşme imzaladım  sözleşmede iki tarafta fes etmedigi sürece 1 yıl uzar  maddesi var yani fesh edilmedigi takdirde  her sene 1 yıl uzayacak..sartları begenmedigim için sözleşmem dolunca ayrılmak istiyorum bu şekilde ayrılırsam kıdem tazminatımı alabilirmiyim ..
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : 12, Şubat, 2008, 10:37 »

4857 sayılı İş Kanunu'nun 11.maddesinin ikinci fıkrasına göre, "Belirli süreli iş sözleşmesi, esaslı bir neden olmadıkça, birden fazla üst üste (zincirleme)yapılamaz. Aksi halde iş sözleşmesi başlangıçtan itibaren belirsiz süreli sayılır" denilmektedir.

Bu nedenle, sözleşmenizin belirsiz süreli iş sözleşmesine dönüştüğünü söylemek yanlış olmaz. Ancak, çalışma şartlarını beğenmediğiniz için iş sözleşmenizi tek taraflı fesh ederek kıdem tazminatına hak kazanamazsınız.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!