Lütfiinciroglu.com Soru Cevap
19, Mayıs, 2012, 11:43 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Bu forumdaki İş Hukuku ile ilgili sorular Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Lütfi İNCİROĞLU tarafından cevaplanmaktadır.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Tazminatsız istifaya zorlama  (Okunma Sayısı 2107 defa)
dündar
Uzman
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 21, Ocak, 2008, 09:21 »

Yaklaşık 2 yıldan beri bir firmada çalışan bir kişi,Çalıştığı işyerinde işveren kıdem tazminatı ÖDEMEMEK için elinden gelen her türlü zorluğu gösteriyor.Örnek;Çay serfisini yapan bayana bir talimat veriyor tüm personle çay verin sadece bu x arkadaşa çay vermeyin diyor.Bunun gibi bir sürü örnek...Fakat işyerinde 10 kişi çalışıyor hiç kimseyi şahit gösteremiyorum herkez eğer şahit gösterirsem benide işten çıkartır diyor.Bu durumda ne yapılabilir.
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : 22, Ocak, 2008, 14:24 »

Uygulamada bu tip durumlarla zaman zaman karşılaşılmaktadır. Genellikle işverenler veya işveren vekillerince işçiye karşı uygulanan mobbing uygulamada çok yaygın olarak görülmektedir.

Mobbing lügatta; psikolojik şiddet, baskı, kuşatma, taciz, rahatsız etme veya sıkıntı vermek anlamına gelen Latince kökenli bir sözcüktür.

Özellikle hiyerarşik yapılanmış gruplarda ve kontrolün zayıf olduğu örgütlerde, gücü elinde bulunduran kişinin ya da grubun, diğerlerine psikolojik yollardan, uzun süreli sistematik baskı uygulamasıdır.

Bu durumda çalışanın mutlaka yargı önünde ispat yükümlülüğü bulunmaktadır. Çalışma arkadaşlarının tanıklığı ve hekim raporu kanımca ispat açısından yeterli olacaktır. Ayrıca, olayları, verilen anlamsız emirleri ve uygulamaları yazılı olarak kaydedilmesinde yarar görüyorum.
« Son Düzenleme: 22, Ocak, 2008, 14:31 Gönderen: Lütfi İnciroğlu » Kayıtlı
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!