Lütfiinciroglu.com Soru Cevap
07, Şubat, 2012, 19:11 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Lütfi İnciroğlu'na özel mesajınız var ise: Mesajlarım kısmında Yeni Mesaj yazarken "Kime" kısmına "lutfi" veya "Lütfi İnciroğlu" yazınız.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Ssk Prim Tahsilatı Yanlış Uygulama  (Okunma Sayısı 242 defa)
Umut ÖZTÜRK
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 21, Mayıs, 2010, 15:21 »

İyi çalışmalar Üstadım

Defterini tuttuğum limeted şirketi 2004 yılında iflas ederek borçlarını ödeyemeyecek duruma düştü  ve fabrika kapandı şu an boş yatıyor ve mükellefiyeti de devam ediyor

Benim sormak istediğim.

Şirketin 2004 yılından 25.000,00 TL sigorta prim borcu bulunmakta bu borç g.faizi ile yaklaşık 55.000,00 civarındadır.
% 16 hisseli ortaklardan biri inşaat sektöründe yap-sat yapmaktadır. SGK prim borçları için icra tikibine başlıyor ve şirket ortaklarını araştırıyor,şirket müdürüne bakıyor mal varlığı yok, onu  geçiyor bakıyorki yap-sat yapan % 16 hisseli biri var onun ensesine çöküyor. Tapu kayıtlarında yap-sat dairelerine banka hesaplarına el koyuyor. Bu % 16 hisseli ortak SGK’ya müracaat ederek ben şirketin borcunu kabul ediyorum ancak şirket 13 ortaklı ve ben % 16 hisseye sahibim hissem oranında payıma düşeni yapılandırın ödeyim diye müracaatta bulunuyor. SGK “Biz borcun % 16 hisseye düşen oranını yapılandıramayız; tamamı üzerinden yapılandırırız siz ödersiniz gider ortaklardan alırsınız.” demekte. Bu borcun tamamını % 16 hisseli ortağın  şu ortamda ödemesi imkansız yap-sat’larına  da el kondu bu durumda bu ortak ne yapmalı  SGK’nın uygulaması bu yönde doğrumudur?
Saygılar
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : 20, Ağustos, 2010, 16:26 »

6183/35 md göre ltd şti ortakları hisseleri oranında sorumludurlar. Dolaysıyla ltd şti ortağı hisse oranına düşen borcu peşin ödeyebilir veya taksitlendirebilir. Ancak icra programı üzerinden ortaklar bazında taksitlendirme yapılamamakta bu durumda ortakların taksitlendrmesi manule ortamda yapılmaktadır.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!