Lütfiinciroglu.com Soru Cevap
07, Şubat, 2012, 18:52 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Bu forumdaki İş Hukuku ile ilgili sorular Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Lütfi İNCİROĞLU tarafından cevaplanmaktadır.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: RAPORLU İŞÇİNİN SGK'YA BİLDİRİLMESİ SORUNU  (Okunma Sayısı 1063 defa)
Nilüfer YILMAZ
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 12, Mayıs, 2010, 11:49 »

Saygılar Lütfi Bey
Bugün yeni gelen tebliğ ile raporlu işçilerin bildirimi ile ilgili tebliğ yayınlandı
bu tebliğde deniyorki 10 günden uzun raporlar için her 10 günden sonra 5 iş günü içinde bildirim olmalı
Peki diyelim işçi 34 günlük rapor aldı ve raporu işverene getirdi
Şimdi biz bu 34 günlük raporu tek seferde girebilirmiyiz
yoksa her 10 gün için ayrı ayrı mı bildirim yapmalıyız (çok saçma olur )
1.On gün için (1-10 günler arası)
2.On gün için (11-20 günler arası)
3.On gün için (21-30 günler arası)
4.Son 4 gün için (31-34 günler arası)

Bu şekilde mi 4 seferde bildireceğiz resmen işkence olur ve çok saçma olur
rapor baştan geliyor 34 gün bunu tek seferde bildirmemiz gerekir
eğer her 10 gün için ayrı ayrı ise resmen ceza kesmek için bahane aranıyor
Yardımlarınızı bekliyorum nasıl olucak
Çok teşekkürler

Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : 23, Ağustos, 2010, 09:00 »

28.08.2008 tarihinde yayımlanan ve 12.05.2010 tarihinde değişiklik yapılan Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğimizin 40 ıncı maddesi 8 inci bendinde “(8) geçici iş göremezlik ödeneği, buna ilişkin belge veya bilgilerin kuruma intikalini takip eden yedi iş günü içinde geçmiş süreler için sigortalıların kendilerine, kanunî temsilcilerine, vekillerine veya sigortalının banka hesap numarasına ya da PTT bank şubelerine ödenmesi hususunda kurum yetkilidir. Ancak, on günü aşan istirahat sürelerinde ödemeler, asgari on günlük tutar kadar yapılır.” hükmü yer almaktadır. Buna göre sigortalılara iş göremezlik ödeneklerini 10 ar günlük sürelerde isteme ve alma hakkı tanınmıştır.

Bu nedenle 2010/66 nolu genelgemizin 2 inci maddesinin 12 inci fıkrasında “sigortalıların işgöremezlik ödeneklerini 10 ar günlük dilimler halinde almak istedikleri konusunda işverenlerine talepte bulunmadıkları taktirde  rapor bitim tarihinden sonra 5 iş günü içinde çalışılmadığına dair bildirim girişi yapılacaktır.” Denilmektedir. Yani sigortalı talepte bulunursa 10 ar günlük dilimler halinde, aksi halde rapor bitim tarihinden itibaren rapor süresinde çalışılmadığına dair bildirim girişi bir defada yapılacaktır.

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!