Lütfiinciroglu.com Soru Cevap
19, Mayıs, 2012, 11:12 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Bu forumdaki İş Hukuku ile ilgili sorular Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Lütfi İNCİROĞLU tarafından cevaplanmaktadır.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: kıdem tazminatı  (Okunma Sayısı 596 defa)
poyraz
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 04, Kasım, 2007, 15:27 »

MERHABA LÜTFİ BEY    BEN 2000 YILINDA GİRMİŞ OLDUĞUM İŞYERİNDEN 31-10-2007 TARİHİ İTİBARIYLA İŞ AKTİM 17.MADDEYE GÖRE FESH EDİLDİ VE BANA KIDEM TAZMİNATI ALACAĞIMIN 30-11-2007 TARİHİNDE ÖDENECEĞİNİ BEYAN EDEN ÇIKIŞ BİLDİRGEMİ İMZALADIM BENİM BURADAN ANLADIĞIM TAZMİNATIMIN O TARİHTE ÖDENECEĞİDİR FAKAT O TARİH GELDİĞİNDE TAZMİNATIMI TAKSİTLİ ÖDEME YADA TAKSİTE BÖLMEK İSTEMELERİ DURUMUNDA NE YAPMAM GEREKİYOR O TARİHTE BİR KISIM ÖDEME YAPARAK DİĞERİNİDE DAHA İLERİKİ TARİHTE TAKSİTLE ÖDEMEK İSTEMELERİ DURUMUNDA İLK TAKSİTİ ALDIĞIMDA TAKSİTLİ ÖDEMEYİ KABUL ETMİŞ OLURMUYUM TAMAMINI NASIL ALABİLİRİM YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM    SAYGILARIMLA
Lütfi İnciroğlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : 05, Kasım, 2007, 10:39 »

1475 sayılı eski İş Kanunu'nun yürürlükte bulunan 14. maddesi'nde, kıdem tazminatının def'aten ödenmesi gerektiği ifade edilmektedir. Ancak, uygulamada tarafların anlaşması ile kıdem tazminatı taksitle de ödenebilmektedir. Eğer tazminatınızın taksitle ödenmesine rıza göstermiyorsanız. İş mahkemesi nezdinde mevduattaki en yüksek faiz üzerinden dava açmanızı öneririm.

Öte yandan, kıdem tazminatınızın bir kısmının ödenip, kalan kısmının daha sonra verileceğinin söylenmesi sizin taksitle ödemeyi kabul ettiğiniz anlamına gelmez.
« Son Düzenleme: 05, Kasım, 2007, 10:42 Gönderen: Lütfi İnciroğlu » Kayıtlı
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!